ATENCIÓ: La Generalitat repetirà la prova del sistema d’alertes a Tarragona i Terres de l’Ebre el proper 13 de juny

Avatar photo

La primera prova amb prou feines va arribar al 35% dels telèfons mòbils.

La prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils a les vegueries de Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès es repetirà el 13 de juny.

Igualment, la prova d’enviaments a la vegueria de Barcelona, que comprèn la ciutat de Barcelona i la zona metropolitana sud i nord, i que havia de tenir lloc el 31 de maig, queda ajornada fins que es comprovi que l’eina funciona correctament.

Fins ara s’han dut a terme 3 proves del sistema. La primera, el 28 de febrer a Lleida, Alt Pirineu i Aran, la segona, el 12 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, i la tercera, el 27 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Catalunya Central i Girona.

PROVA FALLIDA

En la segona prova, del 12 d’abril, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils. La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora i administradora de l’eina, que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara es vol comprovar que tot funciona correctament abans de dur a terme la prova més gran pel que fa a la població afectada, que seria la de la vegueria de Barcelona.

El sistema és molt útil en cas d’emergència greu, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps d’instruccions concretes a la població.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mireia Dionisio (PSC) presenta les propostes per al manteniment de l’espai públic

Notícia següent

Xavi Paz presenta les propostes electorals en matèria de mobilitat

Notícies relacionades