Aquest any es commemora el centenari de la mort d’Àngel Guimerà i se celebra l’Any Guimerà al Vendrell. Des de l’Associació Cultural EVA s’ha proposat i treballat amb la col·laboració de la Casa Museu d’Àngel Guimerà per portar una experiència única al públic, es tracta d’una exposició de 12 telèfons analògics que permeten sentir les veus de diversos poetes recitant textos teatrals, poemes i articles escrits per al gran Guimerà.
La directora del festival “En Veu Alta”, Jordina Biosca, explica que l’exposició consisteix a recuperar aquests telèfons analògics, ja gairebé oblidats i poc coneguts per als joves, per gaudir dels textos d’Àngel Guimerà. Es tracta d’una experiència individual, on l’espectador s’asseu, escolta, comprèn i s’aboca a les diferents veus que donen vida a les obres de l’escriptor. “Cada actor ha estat seleccionat amb cura per recitar el text assignat, la qual cosa afegeix una dimensió única a l’experiència“, ha expressat Biosca.
Entre les històries que es podran gaudir es troben “La Santa Espina”, “Terra Baixa”, “Mar i Cel” i altres de més. La selecció d’obres ha estat realitzada pel museu, garantint una representació variada i completa del llegat literari de Guimerà.
Per la seva banda, la Regidora de Cultura del Vendrell, Silvia Vaquero, destaca que l’ajuntament fa 9 anys que col·labora amb el festival “En Veu Alta”, i aquest any és especialment significatiu per al Vendrell, essent l’epicentre de l’Any Guimerà. Es va proposar una forma diferent de visitar el museu, on l’espectador és part activa del discurs, i s’espera que aquesta experiència enriquidora pugui ser gaudida per tothom.
L’exposició estarà disponible del 24 de febrer al 17 de març al Museu Àngel Guimerà, traslladant-se, després a altres localitats de Catalunya. Es tracta d’una exposició itinerant, dissenyada per portar el llegat de Guimerà a tot el territori català, assegurant que la seva obra continuï sent accessible i rellevant per a totes les generacions.