Es desenvolupa una actuació de millora forestal d’alzines a la Serreta

S’abonaran i encoixinaran els plançons d’alzina plantats en temporades anteriors i hi haurà una activitat guiada d’elaboració de sahumeris mediterranis

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El diumenge 26 de novembre es farà una actuació per a la millora forestal d’alzines a la Serreta, guiada pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i amb el suport de l’ADF “La Carrerada”.

Durant la jornada, s’abonaran plançons d’alzina plantats en temporades anteriors i s’hi posarà encoixinat perquè puguin sobreviure millor en les condicions de sequera actuals. Les persones participants que ho vulguin també podran fer sahumeris mediterranis, uns farcellets d’herbes aromàtiques lligats amb corda de cànem per encendre i fer olor i purificar l’ambient. Es facilitaran indicacions per a identificar les plantes (sàlvia, espígol, romaní…) i cadascú podrà emportar-se a casa el sahumeri elaborat.

L’activitat forma part de la Setmana europea de Prevenció de Residus, per la qual cosa s’aprofitarà la caminada per recollir la brossa que es pugui trobar durant el recorregut. Per tal de no generar nous residus, es demana a les persones participants que portin la seva ampolla reomplible. Així mateix, per a l’actuació forestal, es demana que, qui pugui, porti eines (pics i aixades), i guants.

L’activitat s’adreça a un públic familiar i és gratuïta. Quan finalitzi l’acte, hi haurà un petit refrigeri sense residus, amb pomes de Pontons, de la varietat Roqueta —autòctona del Penedès—, i fruits secs del Camp de Tarragona.

El lloc i hora de trobada serà al Camí de la Serreta (cruïlla Ronda de Mar amb c/ Mare Ràfols, Vilafranca del Penedès) a les 11 hores del diumenge 26 de novembre. En cas de pluja, l’activitat quedarà suspesa.