Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Actes de Festa Major afectaran la recollida de residus i el trànsit a Vilafranca

Avatar photo

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa públiques les afectacions que hi haurà en diferents àmbits com la recollida de residus (especialment a la zona del Centre), l’accés a l’illa de vianants i el trànsit de vehicles, amb motiu del desenvolupament de diferents actes de la Festa Major entre el 29 d’agost i l’1 de setembre, especialment pel pas de cercaviles, processons o el Ball de Foc.

A tota la ciutat

No recollida de mobles i trastos el dia 30 – Amb motiu de ser festa local, el dia 30 d’agost no hi haurà l’habitual recollida de mobles i trastos vells de cada dimecres. Els avisos previs que s’hagin comunicat durant la setmana anterior s’acumularan per al proper dia que es donarà servei, que serà el 6 de setembre.

Talls de trànsit – Diversos carrers de la ciutat patiran talls de trànsit degut al pas de cercaviles, processons i/o Ball de Foc. L’Ajuntament de Vilafranca recomana consultar els recorreguts per poder conèixer les afectacions concretes.

Illa de vianants i Centre

Servei de recollida de residus – Es demana la col·laboració del veïnat resident i als comerços de l’illa de vianants del Centre perquè, en la mesura de les possibilitats, utilitzin els contenidors de recollida de residus més propers.

Les bateries de contenidors més properes a l’illa de vianants es troben a: rambla Nostra Senyora, c. Dos de Maig, pl. Milà i Fontanals, c. Vilobí, c. St. Jaume/c. Escorxador, c. Ponent/c. Sant Pau, c. Hermenegild Clascar, c. General Prim, av. Tarragona/c. Vidal, c. Migdia/c. General Cortijo, c. Cal Bolet/c. Migdia.

Per reforçar el servei de recollida de residus al Centre durant tota la Festa Major, s’habilita una nova bateria de residus al c. General Prim, 18. En tot cas, poden deixar les escombraries davant del seu domicili un cop hagin finalitzat els actes que passin per davant de casa seva i sempre abans de les 24h.

Canvi en el servei de recollida de paper i cartró comercial (només per als establiments adherits): El dijous 31 d’agost no hi ha servei de recollida pels comerços. Sí que hi ha servei extraordinari de recollida per als bars i restaurants del centre adherits. El servei de recollida serà de les 17 a les 18:30h. Han de treure el cartró a les 16:30h.

Mobilitat i zones de càrrega i descàrrega – El veïnat resident a l’illa de vianants del Centre podrà accedir als seus pàrquings tal com ho fan habitualment, excepte en els moments de pas de cercaviles i processons. L’Ajuntament recorda que la plaça de la Vila, així com diversos carrers del Centre, queden tallats al trànsit amb motiu del pas de cercaviles, processons i/o Ball de Foc.

Dia 29 d’agost

 • Matí: Cercavila + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
 • Tarda-nit: Processó

Dia 30 d’agost

 • Matí: Anada i tornada d’ofici + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
 • Tarda-nit: Processó

Dia 31 d’agost

 • Matí: Anada i tornada d’ofici + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
 • Tarda-nit: Processó

Dia 1 de setembre

 • Tarda: Festa Major dels Petits
 • Nit: Ball de Foc

Recorreguts de cercaviles i processons

A nivell de trànsit de vehicles, cal tenir en compte els itineraris de cercaviles i processons, que comportaran que hi hagi vies públiques tallades a la circulació.

 • Cercavila 29: Rbla. Nostra Senyora – c. Parellada – pl. Constitució – pl. Vall del Castell – pl. Oli – pl. Jaume I – c. Santa Maria – pl. Vila.
 • Processó 29: C. Pere Giró 17A – c. Pere El Gran – c. Jaume Balmes – c. Sant Julià – c. Hermenegild Clascar ¬ c. Sant Bernat  –  pl. Jaume I.
 • Processó 30: Pl. Jaume I – pl. Oli – pl. Vall del Castell – pl. Constitució – c. Ferrers – raval de la Font – c. Font – c. Parellada – c. Palma – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila – c. Santa Maria – pl. Jaume I.
 • Processó 31: Pl. Jaume I – c. Santa Maria – pl. Vila – c. Indústria – c. Font – pl. Carme – pl. Anselm Clavé – c. Muralla de Sant Magí – c. Santa Clara – c. Cid, 40.
 • Cercavila Festa Major dels Petits dia 1: Rbla. Sant Francesc – rbla. Nostra Senyora – c. Parellada – c. Palma – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila.
 • Ball de Foc dia 1: Pl. Penedès – rbla. Nostra Senyora – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila – c. Cort  – pl. Constitució – pl. Vall del Castell – pl. Oli – pl. Jaume I.

Mesures de seguretat per evitar accidents provocats pel foc

Finalment, l’Ajuntament fa avinents a la població un seguit de consells per evitar accidents relacionat amb la pirotècnica que utilitzen el Drac i els Diables.

 • Tanqueu les portes, les finestres i els balcons, abaixeu les persianes i protegiu les obertures per impedir que entrin a casa coets o espurnes que puguin provocar un incendi.
 • Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals i altres elements inflamables de casa vostra per evitar que s’encenguin.
 • No llanceu aigua a les persones que participen en el correfoc-ball de foc per més que us en demanin. Si la pólvora es mulla, el coet pot explotar o sortir en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.
 • Retireu del carrer els vehicles o qualsevol altre obstacle que entorpeixi la marxa de cercaviles, processons i correfoc (testos amb plantes, taules i cadires, cartrons o bosses d’escombraries, etc.).
 • Si teniu establiments comercials, protegiu les vidrieres i aparadors amb materials adients.
 • Tingueu cura, sobretot, de respectar aquestes mesures en la celebració del Ball de Foc que tindrà lloc el dia 1 de setembre a partir de les 21 h.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa una crida a gaudir amb civisme i convivència dels actes festius i desitja a tothom una Bona Festa Major 2023.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen − 12 =

Notícia anterior

El Vendrell ho té tot a punt per al nou contracte de neteja viària

Notícia següent

Verema desastrosa per la sequera: amb prou feines s’arribarà a la meitat d’una collita normal

Notícies relacionades