Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

75 joves de Vilafranca han cursat el curs 2023-2024 un Programa de Formació i Inserció

Avatar photo
Vilafranca compta amb un total de 5 PFI de modalitats diverses

Aquesta setmana han tingut lloc els actes de cloenda i graduació dels joves que han rebut formació aquest curs en alguns dels cinc Programes de Formació i Inserció (PFI) que s’imparteixen a Vilafranca del Penedès i en els que hi participen un total de 75 joves.

Vilafranca compta amb un total de 5 PFI de modalitats diverses en funció de si són gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat (PFI-FIAP), per l’Ajuntament (PFI-PIP) o si es tracta d’una modalitat de col·laboració entre ambdues administracions (PFI-PTT).

Les especialitats professionals que s’ofereixen són les següents: auxiliar de fabricació mecànica d’ajust i soldadura; auxiliar de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis, auxiliar de pintura; auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració; auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica.

L’Ajuntament de Vilafranca aposta de manera decidida per aquests programes amb l’objectiu de qualificar al jovent professionalment i facilitar la seva incorporació al sistema educatiu. Els programes de Formació i Inserció són recursos de compensació per a la lluita contra l’abandonament escolar prematur dels joves que no han obtingut el graduat en ESO, per reduir les desigualtats socials principalment en l’etapa dels 16 als 24 anys i per millorar les oportunitats educatives per a tothom. Quan l’alumnat finalitza i aprova el programa, aconsegueix una qualificació professional i acadèmica que els permet transitar cap al món laboral o continuar l’itinerari formatiu cursant un cicle formatiu de grau mitjà.

PFI

Dos actes

Enguany s’han organitzat dos actes de reconeixement, un d’ells avui dijous a l’Institut Alt Penedès que és el centre que acull els PFI gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat, així com un PFI/PTT de gestió  mixta, i un altre dimecres a la tarda a la Fassina, on es desenvolupen els PFI gestionats per l’Ajuntament de Vilafranca.

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i la regidora d’Educació, Gemma Romeu, han assistit aquest migdia a l’acte de graduació celebrat a l’Institut Alt Penedès, al costat del director de l’institut Carlos Rull, del professorat i de la representant del Departament d’Educació de la Generalitat.

En el parlament de cloenda, l’alcalde ha posat en valor l’esforç i l’esperit de superació dels nois i noies que, tot i venir de trajectòries acadèmiques no gaire exitoses, han finalitzat el PFI amb èxit i han pogut continuar els estudis amb un cicle formatiu de grau mitjà o inserir-se en el món laboral.

“El PFI us ha donat la caixa d’eines perquè pugueu seguir el vostre camí. No us desvinculeu dels estudis perquè amb motivació i capacitat de superació podreu arribar on vulgueu. Hi ha molts exemples de joves que han sortit dels PFI i tenen una carrera professional impressionant. Des de l’Ajuntament estem a la vostra disposició pel que us puguem acompanyar”, ha dit Romero.

També, s’ha fet un reconeixement al professorat que, a banda de treballar els continguts acadèmics, han fet un acompanyament individualitzat de l’alumnat en l’àmbit personal i professional, amb l’objectiu de garantir el seu èxit educatiu al llarg de tot el procés d’aprenentatge.

Una altra part important que garanteix l’èxit dels PFI és la col·laboració de les empreses que acullen l’alumnat en pràctiques i que els proporcionen un entorn de treball real on poder aprendre i desenvolupar-se. Sense aquestes empreses seria impossible oferir aquest entorn d’aprenentatge pràctic que fa que l’alumnat assoleixi els coneixements professionalitzadors.

PFI

Per acabar, és important fer valdre el treball en xarxa de tots els agents implicats (Generalitat, Ajuntament, empreses, centres educatius) a l’hora d’oferir recursos educatius que donen un valor afegit a l’alumnat i aconseguir d’aquesta manera els seus creixements personals i professionals.

La voluntat de l’Ajuntament és continuar treballant juntament amb la Generalitat per millorar i ampliar l’oferta de PFI al territori amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat de tots els nois i noies que requereixi aquest recurs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − eight =

Notícia anterior

Manresa inicia el rodatge d’un curt per promocionar-se com a plató de cinema

Notícia següent

Mor l’actor Donald Shuterland a 88 anys

Notícies relacionades