VedellaTast celebra la seva cinquena edició a Alcarràs amb gastronomia, música i activitats familiars

La nova ubicació del certamen, amb 4.750 m², va facilitar un accés més còmode i un major desplegament d’activitats, que també han inclòs música en directe i animació infantil

13 d'octubre de 2025 a les 09:16h
Actualitzat: 13 d'octubre de 2025 a les 09:17h

Aquest dissabte, el Parc de la Via d’Alcarràs ha acollit la cinquena edició del certamen VedellaTast, un esdeveniment firal que combina gastronomia, cultura i activitats familiars al voltant de la vedella de proximitat amb la marca Gust de Lleida. La diputada Sandra Marco, acompanyada del diputat Fermí Masot i de la diputada Rosalia Carnicé, va visitar el certamen i va felicitar els organitzadors per ser l’aparador i l’altaveu de “la proximitat, la sostenibilitat i la qualitat” d’un producte emblemàtic del territori.

En nom de la Diputació, Marco va destacar que VedellaTast és una iniciativa “molt arrelada a la nostra terra”, que uneix tradició, gastronomia i cultura, i que serveix com a “magnífic aparador de la gran qualitat de les nostres produccions ramaderes”, consolidant Alcarràs com un municipi “referent del sector agro-ramader de Catalunya”. La diputada va subratllar que la fira reflecteix els valors de la marca Gust de Lleida, centrats en la qualitat, la proximitat i la sostenibilitat del producte local, especialment en la carn de vedella: “la proximitat, la sostenibilitat i la qualitat de la nostra carn”.

VedellaTast 3

L’acte institucional inaugural va comptar també amb la presència de Jordi Castany, alcalde d’Alcarràs; Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia; Carlos Ribot, president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, i Ricard Gòdia, president d’ASOPROVAC. Castany va afirmar que “és una festa del poble, una trobada per reivindicar el que som i el que fem bé”, mentre que Altisent va ressaltar que des del Departament “volen posar en valor l’excel·lent qualitat de la carn de vedella”.

Durant la jornada, la xef Gessamí Caramés va realitzar un showcooking amb costella de vedella a baixa temperatura amb patata i pebrots del padró, a més del tast de diverses receptes elaborades especialment per a l’ocasió. Els assistents van poder degustar una dotzena de tapes de vedella de proximitat, postres artesanes i vins de la DO Costers del Segre. La nova ubicació del certamen, amb 4.750 m², va facilitar un accés més còmode i un major desplegament d’activitats, que també han inclòs música en directe i animació infantil.

VedellaTast 1

Carles Ribot va destacar que “enguany el nou espai més accessible s'ha demostrat un encert i ha permès que la festa sigui encara més maca i espectacular, situant-se a l’alçada del gran producte que és aquesta carn de vedella que les famílies alcarrassines produeixen amb esforç, sacrifici, però també amb il·lusió i dedicació”. Ricard Gòdia va celebrar que “enguany, com a dada curiosa i motiu d’orgull per als organitzadors, hem pogut fer la gala del VedellaTast també a Barcelona, on hem pogut explicar de primera mà i degustar la vedella, com un dels aliments més complets i nutritius que la natura ha creat, essencial per a una bona dieta mediterrània”.

Amb aquesta cinquena edició, VedellaTast consolida la seva posició com a referent en la promoció de la carn de vedella de qualitat i en el reconeixement del sector ramader local dins del projecte “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”. L’esdeveniment ha demostrat un any més la capacitat d’Alcarràs de combinar tradició, gastronomia i dinamisme social en un certamen que creix i s’assegura un lloc destacat al calendari gastronòmic català.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit