Divendres, 20 de juny de 2025
És notícia

Vallfogona de Balaguer celebra una exitosa primera Fira Lo Caragol Food

Avatar photo

S'han despatxat més de 1.300 tapes de cargols elaborats per mitja dotzena de restauradors

Vallfogona de Balaguer ha celebrat amb èxit de participació la primera edició de la fira  Lo Caragol food aquest cap de setmana. L’Ajuntament del municipi, impulsor de la  iniciativa amb la col·laboració de veïns i entitats del municipi, fa un molt bon balanç de la  convocatòria. Així ho demostren les xifres. Al llarg dels dos dies del certamen s’han  despatxat més de 1.300 tapes de cargols preparades per una desena de restauradors  locals i El Llagut de Tarragona com a restaurant convidat i més de 1.800 consumicions de  vi i cervesa elaborats per mitja dotzena de productors del territori. 

Segons ha manifestat l’alcalde, Xavier Castellana, “estem molt contents de la bona  resposta de visitants que hem tingut al llarg de tot el cap de setmana, sobretot dissabte a  la tarda, quan vam decidir allargar l’horari de la fira, i diumenge fins després de dinar”. El  primer edil ha agraït la col·laboració de totes les persones que han fet possible la primera  edició de la Fira Lo Caragol food, que ha comptat amb el suport de l’Aplec del Caragol, La Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll) i la Federació d’Hostaleria de Lleida. “Hem  aconseguit l’objectiu que ens vam marcar: ser el centre neuràlgic de la cuina del caragol durant un cap de setmana”, ha afegit Castellana

 

El premi “Els Millors Caragols de l’Oest 2023” s’ha quedat a Vallfogona. El plat presentat pel Restaurant Cal Farré, un dels participants al Mercat Tast de Lo Caragol food, s’ha coronat com la guanyadora del concurs. Així ho va determinar el jurat, format pel tresorer de la Fecoll, Ferran Montardit, els cuiners Gonzalo Ferreruela (Restaurant Ferreruela) i Francesc  Molins (Cal Xirricló) i els blocaires Dolors Mateu (@ladolorss) i Jonathan Nuevo  (esmorzarsdeforquilla.cat) després de degustar les 25 receptes presentades tant per  cuiners i cuineres amateurs com professionals. 

La 1a edició de la Fira Lo Caragol food, celebrada els dies 6 i 7 de maig, ha maridat gastronomia, mercat de productes de proximitat (que ha aplegat una quarantena  d’elaboradors de Vallfogona de Balaguer i rodalies), música i activitats per als més petits  amb altres propostes en les quals els cargols han estat protagonistes. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El corriol camanegre torna a niar als Muntanyans de Torredembarra

Notícia següent

Una dona es troba en estat crític per un nou cas de violència masclista

Notícies relacionades