Una parella de Balaguer acull una dona embarassada amb 4 fills a la frontera d’Ucraïna

Núria Rocaspana i Jaume Mas van sortir aquest dijous de Balaguer cap a la frontera de Polònia amb Ucraïna per portar material sanitari i queviures als refugiats de la guerra. En el viatge van trobar una dona embarassada amb els seus quatre fills de 12, 9, 6 i 4 anys. La parella no va dubtar ni un moment en recollir-los per portar-los a casa seva a Hostafrancs, a Vallfogona de Balaguer.

“Estaven a la frontera tan desorientats, aterrits, sense gairebé equipatge que els vam demanar: voleu venir amb nosaltres? I van dir que sí. Així que els vam deixar pujar a l’autocaravana que anava plena de paquets al viatge d’anada per emprendre la tornada de tres dies de ruta en què intentarem que s’oblidin de la barbàrie. Tenim 2.500 quilòmetres al davant per anar-nos coneixent”, va explicar Jaume Mas al Diari Segre.

“Fins que s’acomodin i trobin un lloc on viure seran a la nostra masia. Tenim lloc per a ells i els nostres tres fills”, va remarcar. “El pare no ha pogut sortir d’Ucraïna, ja que malgrat que era cap de família nombrosa, va quedar retingut”, va afegir.

Núria i Jaume són família d’acollida d’una altra nena que passava llargues estaes amb ells, Lisa L. Està retinguda a prop de Txernòbil, ja que les tropes russes han pres la seva ciutat.