Un cirurgià lleidatà indemnitzarà una dona per danys a la cara en una intervenció

    Accepta pagar 19.400 euros i evita així el judici penal en què l'acusació particular demanava la inhabilitació professional

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Un cirurgià lleidatà, Ignacio F. S., indemnitzarà amb 19.400 euros una dona que va patir danys a la cara fruit d’una intervenció d’estètica i que va requerir més de 500 dies de curació. El judici s’havia de celebrar aquest dimarts al jutjat penal 3 de Lleida però les parts han arribat a aquest acord econòmic per evitar una possible condemna d’inhabilitació professional. Els fets que s’havien de jutjar aquest dimarts van ocórrer el maig del 2011, quan la víctima, de 58 anys, va anar a la clínica que l’acusat té a Lleida per sotmetre’s a una infiltració de Botox a l’entrecella. El cirurgià, però, a més d’aquest retoc li hauria recomanat infiltrar-se als pòmuls una altra substància, denominada Macrolane. La dona, va confiar en la recomanació del doctor i va acceptar. Després de la intervenció, però, la cara se li va inflamar i va trigar gairebé dos anys a curar-se. El problema, segons han explicat fonts pròximes al cas, és que el producte recomanat pel cirurgià està contraindicat per usar-se a la cara i només es recomana el seu ús en zones com ara els glutis o els pits.
    Es dóna la circumstància que aquest cirurgià acumula altres denúncies tant a Lleida com a Barcelona, on té també una clínica. En l’altre cas a Lleida, els fets es remunten a l’octubre de 2013, quan una dona va dirigir-se a la clínica del mateix cirurgià per sotmetre’s a una operació per eliminar una cicatriu d’una cesària. La intervenció la va deixar en coma durant 20 dies, la va obligar a estar dos mesos a l’UCI i li ha causat seqüeles i una incapacitat. Aquest cas està encara pendent de judici.