Toni Postius: “Lleida necessita un canvi tenint en compte la situació actual de la ciutat”

El grup municipal PDeCAT assegura que el seu objectiu es poder donar veu als veïns i millorar les condicions de la ciutat

Aquest matí a la Paeria, Toni Postius, líder del grup municipal PDeCAT, ha confirmat la seva presentació a les properes eleccions. Segons PDeCAT, la situació política actual de Lleida necessita un canvi “claríssim” després de quaranta anys de PSC com a equip de govern, i a més, 12 anys d’Àngel Ros al capdavant de la ciutat. Aquest canvi, segons Postius, és necessari per canviar la dinàmica de la Paeria, la qual no segueix processos legals i actua de manera poc transparent.

El grup ha assegurat que els veïns de la ciutat es troben cansats de l’equip de govern d’Àngel Ros. “Hem rebut més de 437 precs de la ciutadania”, afirma Postius. Segons el grup, l’equip de govern hauria de centrar-se en millorar les condicions de la ciutat, com són les necessitats dels diferents barris: “no és moment de fer obres faraòniques, sinó d’escoltar la voluntat dels veïns”, assegura Postius. D’altra banda, el grup ha remarcat diversos processos en els quals la Paeria ha estat acusada de no seguir el marc legal corresponent, com per exemple Torre Sales, o fins i tot, la Llotja, l’emblema de la ciutat. A més, Postius ha assenyalat a Ros de “posar traves a la democràcia”, ja que afirma que l’alcalde ha demanat als ciutadans que no acudeixin a votar al proper referèndum de l’1 d’octubre, i Postius confirma que “cada dia s’assembla més al president del govern, no vol que els ciutadans es mobilitzin i es manifestin”.

En segon lloc, el grup municipal PDeCAT ha definit el seu objectiu futur: “fiscalitzar la tasca de l’equip de govern i millorar les necessitats de Lleida i dels seus ciutadans”. Postius ha afirmat que, en aquest dos anys de legislatura, han realitzat molta tasques per aconseguir aquest objectiu, entre la qual es troben 80 propostes i 40 mocions diferents.