Toni Postius avisa que Lleida es troba en una cruïlla històrica

Postius diu que durant 4 anys ha creat les condicions necessàries perquè la ciutat pugui esdevenir la segona capital de Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El candidat a Paer en Cap de Junts a Lleida, Toni Postius, ha explicat que Lleida es troba en un moment cruïlla històric de transformació. Sota el títol “Lleida, estem a punt” ha fet una crida a l’actitud, a l’ambició i a la determinació. En aquests paràmetres s’han pogut impulsar els grans projectes de ciutat en l’àmbit educatiu, sanitari, cultural, esportiu, comercial, d’infraestructures, logístic o a l’Horta de Lleida.

El missatge principal de la conferència que ha pronunciat a la Llotja davant de més de quatre-centes persones i que és el tret de sortida cap a les eleccions municipals del proper mes de maig ha sigut que “una ciutat que està a punt és aquella que no pensa a curt de termini, és una ciutat que té molt clar que sense desenvolupament econòmic i empresarial, que sense progrés, sense generar llocs de treball i atraure inversions i empreses, només pot aspirar a ser petita”. En aquest sentit, Postius ha recalcat que “defensa i ambiciona la ciutat dels 200.000 lleidatans i lleidatanes, que poden ser una realitat amb l’impuls de projectes transformadors com la industrialització de Lleida que capgiraran la ciutat”. Aposta per un canvi d’actitud per reivindicar-se com la segona capital que volem ser, aixecant la mà i reclamant el que li correspon.

 

El candidat de Junts, ha estat acompanyat per l’alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, l’ex-consellera de Drets Socials, Violant Cervera i l’ex-conseller d’Economia, Jaume Giró. Cervera ha posat de manifest que “en Toni Postius sap com vol la ciutat. No ha treballat pensant en les properes eleccions, ho ha fet pensant en les properes generacions. Ha acabat amb la idea del “per a Lleida ja està bé” i ha començat a fer Lleida gran”. Giró ha destacat “la visió de ciutat del Toni Postius i l’emoció en què viu la ciutat, fa estimar aquesta ciutat, però sobretot, ens ajuda a veure totes les oportunitats que té i tindrà quan el Toni Postius sigui alcalde.”. Trias ha recordat que “en Toni Postius em recorda a mi. Em vaig haver de presentar 3 vegades per guanyar i poder ser alcalde. Toni, a la tercera va a la vençuda, tens l’obligació de guanyar i ho faràs! T’ho mereixes i Lleida també!”.

A l’acte també hi ha participat el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Puigdemont ha destacat “Us ben asseguro que en Toni Postius està més que preparat per ser alcalde. Té la ciutat al cap, treballa intensament per fer-la la capital dels seus somnis.”. També s’hi han sumat altres càrrecs i companys de Postius com Damià Calvet, el conseller Josep Rull i el Secretari General de Junts, Jordi Turull.

 

Postius ha organitzat la seva conferència en tres grans blocs. Al primer bloc “Lleida, estic a punt” ha explicat que a nivell personal està a punt per encapçalar el Govern de la Paeria i ho argumentava en la seva trajectòria política que li ha permès estar preparat pel repte que suposa ser Paer en Cap. En un to molt personal, Postius ha explicat els darrers tres anys de mandat i els moments difícils que també li ha generat la política i ha agraït a tothom que li ha donat forces “per seguir treballant per una ciutat plena d’oportunitats, de gent extraordinària i de projectes increïbles, una ciutat valenta i determinada que no s’arronsa, una ciutat que quan marca un rumb clar és imparable i una ciutat capaç de fer-ho absolutament tot quan s’ho creu”.

En un segon bloc, “Lleida, estàs a punt” ha relatat com la manera d’afrontar el dia a dia de la ciutat, l’actitud de pensar en gran i de creure amb nosaltres, amb les nostres potencialitats, creure que ser capital és més que un títol administratiu, i creure en definitiva, que si tens clar cap on vols anar, hi acabarà arribant “ens ha permès ubicar-nos en el mapa europeu per atraure inversions i ser creadors de llocs de treball, dotant les empreses del sòl industrial necessari perquè es quedin a casa nostra i oferint opcions als lleidatans i lleidatanes que volen tornar a casa”.

 

Finalment, en el tercer bloc, i que recull el títol de la conferència “Lleida, estem a punt”, Postius ha posat en valor que tant ell, com la ciutat, com la seva formació política estan preparats per encapçalar el govern independentista que la Paeria mereix. Postius ha apel·lat a “tenir molt clar els principis i valors que han de regir i inspirar un alcalde i un govern municipal. Principis com l’humanisme, el pragmatisme, l’ordre, el progrés i la capitalitat”.

Així mateix, ha convidat als assistents a sumar-se al projecte col·lectiu que és diu Lleida i que té “una actitud guanyadora i optimista; que vol sortir de la zona de confort i ser atrevida; que reclama el que li correspon, que no té por, que no s’arronsa; la Lleida ambiciosa, desacomplexada, que pensa en gran, de mirada llarga i que no es posa límits”.

A l’acte hi ha assistit més de quatre-centes persones i representants del món empresarial, polític, cultural i associatiu de la ciutat.