Xavier Mayora presenta amb èxit a Tàrrega les cançons del seu darrer treball, ‘Anartista’

El concert, dins el cicle KM Cultural, esgota les 250 reserves disponibles

Instantània del concert. Foto: Cedida.

El Càmping Municipal de Tàrrega es va omplir de música i gastronomia la nit d’ahir dijous gràcies a una altra de les cites del cicle KM Cultural. Aquesta vegada els protagonistes foren el cantautor Xavier Mayora i el grup de versions Cantemiaixò. Els assistents també van tenir ocasió de tastar productes autòctons, en aquest cas vins del Celler Carviresa i cocs del Forn Castellets. La Regidoria de Cultura, que organitza la programació, vetllà al mateix temps per garantir les mesures sanitàries contra la Covid-19. Així, i com ja és habitual, es limità l’aforament amb tràmit de reserva prèvia. La convocatòria, de franc, fou tot un èxit ja que s’esgotaren les 250 reserves disponibles. La capital de l’Urgell s’erigeix, per tant, en un dels principals altaveus del lema “La cultura és segura” alhora que continua apostant pels artistes locals en aquests moments tan difícils per al sector.

Xavier Mayora desgranà el contingut del seu darrer àlbum, “Anartista”, el seu segon treball discogràfic com a solista. Envoltat d’un sòlid quartet instrumental, el cantautor de La Figuerosa oferí un repertori de composicions personals, de missatge crític i arrelades a la terra. Tàrrega ha pogut finalment gaudir de l’estrena de les noves cançons de Mayora després de dues cancel·lacions causades per la pluja (setembre del 2019) i l’estat d’alarma (maig del 2020). Durant la vetllada de dijous, el públic també vibrà amb els ritmes de la jove agrupació Cantemiaixò, una de les revelacions del panorama musical local. El proper concert del cicle KM Cultural tindrà lloc el dijous 27 d’agost, a les 9 de la nit, al Càmping Municipal. L’encapçalarà la rumba de la Carlitos Miñarro Band i el duo Aaron & Joaquín, acompanyats dels productes d’Eco Setrill i Forn Castellets. Reserves al web.

Més propostes de l’agost cultural a Tàrrega: els Amics de l’Arbre oferiran en el marc de la festa de Sant Magí un recital músico-poètic al Parc de Sant Eloi el dimecres 19 d’agost (9 vespre, davant l’ermita) a càrrec de Carme Estadella i Sissaviva. Per la seva part, la Regidoria de Cultura convoca una segona audició de sardanes amb la Cobla Tàrrega el divendres 28 d’agost (8 vespre, Escola Maria Mercè Marçal). A més, el dissabte 29 d’agost (9 vespre), el Parc de Sant Eloi també serà escenari del concert del Quartet Prysma celebrant la inauguració del nou mural de Josep Minguell a l’ermita. Igualment, per a totes aquestes activitats, cal reservar amb antelació al web.