Tàrrega s’adhereix a la Xarxa de Barris Antics de Catalunya

La capital de l'Urgell és un dels 34 municipis organitzadors de la 13a edició de la campanya "Compra i descobreix Catalunya", que arrenca demà 1 de juny i s'allargarà durant tot el mes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Tàrrega, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, posa en marxa una nova iniciativa per donar suport al comerç local i alhora atreure visitants a la ciutat. Així, Tàrrega s’ha adherit enguany a la Xarxa de Barris Antics, constituïda el 2019 per diversos ajuntaments catalans amb la finalitat d’impulsar la campanya “Compra i descobreix Catalunya” i altres accions conjuntes en el marc de la promoció comercial, turística i cultural. La 13a edició d’aquesta iniciativa per dinamitzar el petit comerç i promocionar el turisme local i de proximitat es posarà en marxa demà dijous 1 de juny i s’allargarà durant tot el mes en 34 poblacions d’arreu de Catalunya.

A banda de la capital de l’Urgell, en aquesta ocasió, hi participen per primer cop els municipis de Penelles, Vilaller, Campdevànol i Vilallonga del Camp. Tàrrega esdevé així una de les dotze poblacions lleidatanes que formen part de la Xarxa, integrada per dotze localitats de la demarcació de Barcelona, vuit de Tarragona i dues de Girona. Plegades ofereixen a la ciutadania 1.190 experiències turístic-culturals per a dues persones amb l’objectiu d’atreure visitants d’altres indrets de la geografia catalana.

Segons ha explicat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, “ens hem adherit a la iniciativa perquè és un excel·lent exemple de treball en xarxa entre administracions a favor del nostre teixit comercial i per dinamitzar els nostres barris antics”. En aquest sentit, tant la primera edil com la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Núria Robert, animen la ciutadania a participar-hi per tal de “descobrir els atractius tant de Tàrrega com de la resta de poblacions implicades en aquesta iniciativa”.

La convocatòria, a través de la qual les àrees de Promoció Econòmica i Turisme repartiran premis per valor de més de 4.000 euros, compta amb la complicitat de 68 comerços i establiments de restauració de Tàrrega. Durant tot el mes de juny, les persones que comprin a les  botigues i restaurants adherits participaran en el sorteig de 34 experiències per a dues persones que els permetran visitar alguna de les poblacions que participen en la 13a edició de “Compra i descobreix Catalunya”. El sorteig tindrà lloc el proper 6 de juliol.

Cada municipi també repartirà un premi addicional adreçat a comerciants. El llistat de premis complet es podrà consultar en breu a la pàgina web xarxabarris.cat. A més a més, la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme publicita la campanya mitjançant la rotulació que ha instal·lat en un dels locals comercials desocupats cedits al consistori en el marc de la iniciativa “Reobrim els aparadors”. Així doncs, es pot consultar el llistat de poblacions que participen en la 13a edició de “Compra i descobreix Catalunya” a l’aparador situat al número 12 del carrer del Carme.

Durant el mes de juny, les persones que comprin en algun dels més de 2.000 establiments de tot Catalunya adherits a la campanya podran participar en el sorteig de fins a 1.190 premis per a dues persones per visitar els 34 municipis organitzadors. Per fer-ho, hauran d’omplir amb les seves dades personals les butlletes que se’ls lliuraran en pagar la seva compra i dipositar-les a l’urna que s’instal·larà a la cruïlla dels carrers del Carme i Santa Anna en horari comercial. Totes les butlletes hauran d’estar segellades per l’establiment adherit. De la mateixa manera, també es podran fer arribar participacions en línia a través del portal web participa.xarxabarris.cat. En aquest cas serà indispensable adjuntar el tiquet de compra. No s’admetran tiquets d’establiments no adherits a la campanya.