Categories: Tàrrega

Tàrrega recupera la Fira del Medi Ambient

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega arriba enguany a la 21a edició revalidant la seva condició d’altaveu sobre els valors ecològics, la qualitat de vida i les energies renovables. Ho fa després que l’any passat se suspengués a causa de la pandèmia mantenint l’objectiu d’acostar al gran públic les darreres novetats en ecologia i sostenibilitat. La nova cita amb el certamen serà el dissabte 16 i el diumenge 17 d’octubre, quan s’aplegaran una cinquantena d’expositors al Pavelló del Club Natació, que esdevindrà la nova ubicació de la fira. Val a dir que aquest és el primer esdeveniment organitzat per l’Ajuntament que se celebra a les instal·lacions del club targarí des que el passat mes d’agost se signés l’acord d’arrendament de l’espai entre l’entitat i el consistori, fet que ha destacat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú durant la presentació del certamen.

La 21a edició de la Fira del Medi Ambient, que combina els vessants de conscienciació mediambiental i promoció comercial, aposta fermament per les empreses, productors i entitats locals. Així, concentrarà gairebé mig centenar de negocis dels sectors de l’alimentació ecològica i de proximitat; el reaprofitament i la recuperació de materials; les energies renovables; la bioconstrucció amb canyes; la salut i el benestar; els vehicles híbrids i elèctrics; el comerç just, ONG’s i entitats del territori.

A banda del canvi d’ubicació, una altra de les novetats de la present edició és el trenet turístic que circularà pels carrers de Tàrrega per tal de facilitar la visita a la fira des del centre de la ciutat. El servei serà gratuït, funcionarà d’11 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i realitzarà quatre parades: plaça del Centenari, raval del Carme, avinguda de Barcelona i carrer de La Plana davant del pavelló firal.

Activitats paral·leles

La 21a Fira del Medi Ambient potenciarà les activitats de conscienciació per a la preservació de la biodiversitat a través d’una xerrada sobre les papallones a la Vall del Corb organitzada pel Grup d’Ecologia GEMA i el Consell Comarcal de l’Urgell, a càrrec del Dr. Joan Carles Hinojosa, genetista, lepidopteròleg i investigador a l’Institut de Biologia Evolutiva (dissabte 16, 17:30 h). Durant l’acte es presentarà un pòster il·lustratiu sobre les papallones d’aquesta vall de l’Urgell. L’activitat es veurà complementada amb una exposició de gran format sobre el món de les papallones del naturalista Joan Condal, que compta amb 2.500 exemplars (diumenge 17, a les 12 h, s’oferirà una visita guiada).

De la mateixa manera, i en ple debat sobre el canvi climàtic, la 21a Fira del Medi Ambient presentarà una vintena d’activitats de conscienciació ecològica, pedagogia sobre la reutilització i divulgació de la biodiversitat a més de propostes de gastronomia de proximitat. En aquest sentit, destaquen l’acció itinerant per la ciutat L’Oceà comença aquí organitzada per Greenpeace (dissabte 16, de 17 h a 19:30 h); els tallers de construcció de mòbils amb canya a càrrec de Nourdine Khalili d’Artesanour (diumenge 17, 10.30 a 14:00 h); una mostra de molins tradicionals per fer farina de blat de moro així com un circuit de monocicles, karts i patinets elèctrics entre altres propostes lúdiques i divulgatives.

La Regidoria de Promoció Econòmica organitza l’esdeveniment amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. El recinte romandrà obert de 10 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a les 9 de la nit amb accés gratuït i control d’aforament atenent a les mesures anti-Covid. Durant la presentació de la fira, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú s’ha mostrat satisfeta per la recuperació d’un certamen que es va haver d’ajornar l’any passat per l’evolució de la pandèmia i ha posat en valor que es tracta d’una fira consolidada. Alhora n’ha elogiat la filosofia, ja que l’objectiu passa per “sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de modificar hàbits per lluitar contra el canvi climàtic”.

Durant l’acte ha estat acompanyada per Carles Domingo, tècnic de Promoció Econòmica, i l’artista local Francesc Miralles, conegut com el Drapaire Musical, que ha fet una petita demostració del taller de sons d’ocells que oferirà a la fira. Miralles construirà instruments musicals amb materials reaprofitats que imiten sons d’aus com el mussol, l’oriol o el cucut (dissabte 16, de 10.30 a 14 h). També instal·larà una ludoteca amb estris que funcionen mitjançant l’ús de l’aigua. Així mateix, el Grup Alba presentarà el seu calendari d’advent d’enguany. L’acte, que tindrà lloc el dissabte 16, comptarà amb la presència de l’empresa targarina Ondara Logística, patrocinadora de la iniciativa.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Fernández promet “tolerància zero” amb els ocupes i els delinqüents multireincidents

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, ha escollit Badalona, governada per Xavier García Albiol, per…

2 minuts fa

Pedro Sánchez: “La resta de partits porten incertesa, paràlisi i inestabilitat”

La Festa de la Rosa a Montmeló, reunint a tota la classe socialista del Vallès…

22 minuts fa

Mataró amplia el pressupost del 2024 per a compra d’habitatge i millora d’equipaments municipals

El Ple municipal de Mataró va aprovar ahir inicialment la modificació del pressupost de 2024.…

37 minuts fa

Maten a cops una dona al mig del carrer en plena matinada

La Policia ha detingut un home poc després de la mort violenta d'una dona d'uns…

54 minuts fa

Junts denuncia l’abandonament de l’N-260, l’Eix Pirinenc i l’N-230

Jeannine Abella, cap de llista de Junts+ Puigdemont a Lleida ha denunciat avui l'abandonament continuat…

1 hora fa

Conxita Marsol defensa que el pla de xoc de l’habitatge estabilitzarà la situació en 3 anys

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha explicat, durant el  discurs…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.