Tàrrega acollirà el proper divendres 26 d’abril la primera edició de la Jornada d’Emprenedoria Intercentres (Innova), l’objectiu principal de la qual és fomentar l’intercanvi i la difusió dels diversos projectes emprenedors desenvolupats pels alumnes dels centres educatius de la capital de l’Urgell. Organitzada per l’equip del Pla Educatiu d’Entorn de la Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, conjuntament amb l’equip de la Regidoria de Promoció Econòmica, aquesta primera edició d’Innova és previst que aplegui més de 100 alumnes dels Instituts Alfons Costafreda i Manuel de Pedrolo així com de l’Escola Pia i Vedruna Tàrrega.
Cada centre disposarà d’un estand on els seus alumnes podran exposar i compartir els seus projectes amb els estudiants d’altres centres educatius. A més a més, els estudiants podran prendre part en tallers pràctics dissenyats per desenvolupar competències en emprenedoria. Així mateix, podran assistir a xerrades breus a càrrec de persones emprenedores i representants d’empreses consolidades, els quals compartiran les seves experiències i consells amb els estudiants.
Així ho ha explicat aquest matí l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en el marc de la visita que ha fet a la quarta edició de la Fira Estudies&Treballes (FET), celebrada aquest dijous a l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. “Amb iniciatives com aquestes l’Ajuntament de Tàrrega reiterem el nostre compromís amb l’educació integral dels joves i la promoció de l’esperit emprenedor dins de la comunitat local”, ha afirmat l’alcaldessa. En aquest sentit, ha afegit que la intenció de l’organització és que l’any vinent la jornada Innova s’inclogui en la programació de la Fira Estudies&Treballes.
Pijuan ha afegit que “la FET ja s’ha consolidat com una cita clau perquè els estudiants que acaben els estudis i les persones que busquen feina o volen canviar de rumb la seva carrera professional rebin assessorament. Així ho demostra l’increment d’expositors amb la presència de les universitats de Lleida i Cervera, entre altres centres de comarques veïnes”.
Per la seva banda, la directora general de l’Alumnat del Departament d’Educació, Anna Chillida, ha destacat que “per a nosaltres fires com aquesta permeten assessorar l’alumnat en una etapa cabdal i alhora lluitar contra l’abandonament acadèmic tot aprofitant els recursos del territori oferint una mirada global, cosa que des del Departament aplaudim”. Pijuan i Chillida han visitat el certamen, que aplega una quarantena llarga d’expositors, acompanyades del director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, la regidora d’Educació, Alba Castellana, i altres membres de l’arc consistorial.
Enguany, el certamen s’ha estructurat en quatre espais per ajudar a donar a conèixer l’oferta formativa i potenciar els coneixements i competències que augmenten la capacitat de les persones per trobar feina, adaptar-se als canvis del mercat laboral o reinventar-se professionalment. A banda dels estands dels centres participants, la fira ha comptat amb espais per a l’assessorament, xerrades i tallers per fer una primera presa de contacte amb diversos sectors professionals que actualment tenen més demanda de professionals.
En aquesta edició, comissió organitzadora del certamen, formada per les regidories d’Educació, Ciutadania, Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega, ha rebut l’acompanyament de Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya per transformar la fira cap un model més vivencial i integral.