Tàrrega celebra la nova festa Llibrestiu el dijous 15 de juliol al carrer del Carme

La capital de l’Urgell, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, s’uneix a una iniciativa que vol dinamitzar el sector del llibre durant les vacances estivals

Imatge de recurs d'un llibre. Foto CEDIDA

Tàrrega esdevindrà un dels municipis catalans que s’uniran el proper dijous 15 de juliol a la iniciativa Llibrestiu, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya. Es tracta d’una nova festa del llibre que vol promocionar l’hàbit de la lectura durant l’estiu. A la capital de l’Urgell, la Regidoria de Promoció Econòmica s’encarregarà d’organitzar les activitats. Llibrestiu a Tàrrega es concentrarà al carrer del Carme, on es desplegaran parades de llibres i autors de 6 de la tarda a 10 de la nit. Hi seran presents la Llibreria Estel, Foment Tàrrega, Montserrat Aloy, Montse Rubinat i Llibreria Sauret.

En paral·lel, es convoquen dos actes culturals vinculats al mon editorial. D’una banda, la Biblioteca Pública Germanes Güell acollirà a 2/4 de 8 del vespre la presentació del llibre “L’univers divers” a càrrec de la seva autora, la docent i logopeda targarina Alba Bellart Castellví. És la primera obra editada per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida – Fundació Dr. Pifarré per donar visibilitat, conscienciar i canviar la mirada vers les malalties minoritàries. L’acte tindrà aforament limitat i cal fer reserva prèvia al telèfon 973 500 428. Després, a les 8 del vespre, l’escriptora targarina Maria Carme Estadella signarà exemplars del seu conte “El cant de les sirenes encara sona” a la Llibreria Sauret.

“Si la primera edició de Llibrestiu a Tàrrega rep l’acceptació del públic, la cita es podria consolidar en el calendari com la festa anual de les llibreries durant les vacances d’estiu, quan es disposa de més temps per llegir”, assenyala la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert.