Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Surten a la venda les entrades per a la 40a edició de FiraTàrrega

N'hi ha 20.650 disponibles, gairebé 14.000 de les quals d'espectacles de carrer, amb preus d'entre 2 i 15 euros

Imatge promocional de l’espectacle que oferirà el Centre de Titelles de Lleida a l’edició 2021 de FiraTàrrega. ACN

Les entrades per a la 40a edició de FiraTàrrega -del 9 al 12 de setembre- han sortit a la venda aquest divendres. N’hi ha 20.650 disponibles, de les quals 13.876 són d’espectacles a l’exterior. A causa de la pandèmia, també al carrer l’aforament està limitat, en tres espais perimetrats que anomenem ‘ciutats’ -Ciutat Reguer, Ciutat Piscina i Ciutat Trepat- i que oferiran blocs d’entre dos i quatre espectacles.

Només seran d’accés lliure un parell d’instal·lacions i la projecció audiovisual commemorativa dels 40 anys de la Fira. Per a la resta d’espectacles els preus oscil·len entre els 2 i els 15 euros. La plaça dels Comediants oferirà enguany un nou espai: ‘La Paraula’, que vol aglutinar propostes que tenen la paraula com a eix vertebrador.

Els organitzadors reconeixen que la Fira d’aquest any serà una edició “insòlita i extraordinària”. És per això que recomanen “més que mai” planificar l’estada a la Fira i adquirir les entrades amb antelació. El leitmotiv d’enguany és ‘Habitar l’espai’, un lema que “pren tot el seu sentit en una convocatòria que recupera l’espai públic per a les arts escèniques”, expliquen.

La Fira 2021 acull fins a 57 propostes artístiques, 24 de les quals provenen del programa de Suport a la Creació. “Més que mai hem volgut fer un esforç per ser al costat dels creadors del nostre país en un moment de represa de l’activitat cultural i de retrobament amb el públic”, expliquen.

Ciutat Piscina aplega propostes dirigides al públic infantil i familiar com Kujira, la balena itinerant del Centre de Titelles de Lleida; Téntol de la Cia. balear Manipulats i Animalia, Inc. de Sàndal Produccions. Una novetat d’aquesta edició és l’espai La Paraula, ubicat a la plaça dels Comediants i que aglutina diverses propostes que tenen la paraula, en els seus diversos formats i aplicacions, com a eix vertebrador. S’hi podran trobar propostes com la de Barba Corsini, Laura LaMontagne & PicoAmperio, Ikram Bouloum, Ana Polo i Oye Sherman o Cuartito de Poesía.

Mercat de Paradistes i Zona d’acampada

En aquesta edició el mercat de paradetes es trasllada al pàrquing de les Piscines Municipals per poder garantir les distàncies de seguretat entre parades. A més, enguany no es permet l’acampada amb tenda i només s’autoritza l’accés d’autocaravanes i furgonetes equipades a l’espai de l’avinguda Tarragona. Els organitzadors informen que cal comprar el tiquet (preu únic de 10 euros tots els dies, per vehicle) a través del web de la Fira i que no està permesa l’acampada lliure durant els dies de la Fira.

Zona Off

Els off son els espectacles no inclosos en la programació oficial de FiraTàrrega. Aquest any, enlloc de trobar-los a carrers i places, es podran trobar al pati de l’Escola Maria Mercè Marçal, on s’hi pot accedir amb control d’accés previ i deixant les dades. Els espectacles lliures als carrers de la ciutat no estan permesos durant la Fira.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sorgeix un moviment ciutadà per l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

Notícia següent

Una zona de passeig i d’estada millorarà l’accés al Parc de Collserola des de Torre Baró

Notícies relacionades