Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

FiraTàrrega encara la recta final de la seva 40ena edició amb propostes per a grans i petits

Alguns visitants parlen d'una fira "descafeïnada" però admeten que els espectacles s'han vist "millor".

Espectacle ‘Animalia, Inc.’, de Sàndal Produccions, a FiraTàrrega. ACN

FiraTàrrega encara aquest diumenge la darrera jornada de la seva 40ena edició, que durant quatre dies ha omplert els diferents escenaris, repartits per tota la ciutat, de teatre, circ, dansa i instal·lacions artístiques. Algunes de les obres adreçades al públic adult que s’han pogut veure han estat ‘Èter Brota’, d’Íntims Produccions, o ‘Massa diva per a un moviment assembleari’, obra de l’artista Juana Dolores que parla del dolor de l’individu enfront de la comunitat. Altres propostes adreçades als infants i al públic en general han estat ‘Animalia, Inc.’ de Sàndal Produccions o la instal·lació d’Itinerària ‘El laberinto del cuco’. Alguns visitants parlen d’una fira “descafeïnada” però admeten que els espectacles s’han vist “millor”.

Una de les primeres propostes d’aquest diumenge ha estat ‘Animalia, Inc’ de Sàndal Produccions, una peça adreçada al públic infantil que, a través del teatre físic i la manipulació de titelles, fa una reflexió crítica sobre la preeminència de l’espècie humana sobre la resta. Una altra proposta, és la instal·lació que hi ha a la plaça Major i que convida a llegir un còmic d’una manera peculiar. Així, ‘El laberinto del cuco’, d’Itinerària, es presenta com una llibreria on els còmics estan a les parets del laberint, de manera que els visitants poden llegir diferents relats en funció de la direcció que agafin en cadascun dels encreuaments que van trobant.

Pel que fa altres propostes, en aquest cas adreçades al públic adult, també s’ha pogut veure ‘Èter Brota’, d’Íntims Produccions, peça sense text que explora allò que ens queda d’humans i d’animals. Una altra proposta destacada és el primer espectacle de teatre de l’artista Juana Dolores, ‘Massa diva per a un moviment assembleari’ que parla del dolor de l’individu enfront de la comunitat.

“Una mica descafeïnada”

En general, el públic celebra que FiraTàrrega hagi pogut programar una nova edició del certamen encara que sigui una edició “diferent”, degut a la pandèmia. “Abans era més lliure i aquest any ens hem hagut d’organitzar però s’agraeix que es continuï fent aquesta festa cultural”, explica Berta Fernández. Per la seva banda, la professional de les companyies Moveu, Àngel Duran i Magí Serra & AnaMaria Klajnšček, Fani Benages, parla d’una fira de contrastos. “És una mica descafeïnat perquè arriba un moment on no hi ha ningú al carrer i això és insòlit a Tàrrega, però per altra banda els espectacles es veuen molt millor i anem a un ritme més saludable”, argumenta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aquest dilluns s’inicia la Universitat d’Estiu i Tardor amb nou format

Notícia següent

L’Euromilió deixa 127.000 euros a La Seu d’Urgell

Notícies relacionades