Detinguts per robar en vehicles a Cervera i Tàrrega i utilitzar les targetes robades en estancs

Els lladres distreien els conductors o aprofitaven un descuit d'aquests per endur-se de dins les bosses de mà

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts dos veïns de Badalona (Barcelonès), de 59 i 27 anys i nacionalitats peruana i cubana, respectivament, com a presumptes autors de quatre furts i quatre estafes. La policia va obrir una investigació a finals de juliol després d’una sèrie de furts a vehicles estacionats en pàrquings d’establiments comercials i benzineres de Cervera i Tàrrega.

En concret, en aquestes dues localitats se’n van registrar quatre entre el 29 de juliol i el 19 d’agost amb el mateix ‘modus operandi’. Els lladres distreien els conductors o bé aprofitaven algun descuit d’aquests per endur-se les bosses de mà de dins dels vehicles. Posteriorment, utilitzaven les targetes de crèdit sostretes per fer compres fraudulentes.

En dos dels furts, la víctima anava a pujar al vehicle quan un dels lladres la va distreure amb el llançament de monedes al terra. Mentre li preguntava si les monedes eren seves, l’altre lladre va sostreure la bossa de mà de dins del vehicle, segons ha explicat la policia. Un altre furt el van cometre quan el conductor del vehicle, després de fer benzina, va deixar el cotxe per anar a pagar el combustible. En el darrer cas, la víctima es va donar compte que li havien sostret la bossa de mà a l’arribar al destí.

Poc després d’endur-se les bosses de mà, els lladres van utilitzar les targetes de crèdit de les víctimes per efectuar compres fraudulentes en estancs. En concret, van comprar tabac per imports inferiors a 50 euros, per evitar posar el número secret i sense temps per tal que la víctima pogués anul·lar les targetes.

En el marc de la investigació, els Mossos d’Esquadra van identificar un grup de persones especialitzades en aquesta tipologia delictiva. Segons la policia, acostumen a cometre els furts de manera coordinada en pàrquings de grans superfícies. Mentre un membre del grup distreu la víctima, l’altre li sostreu la bossa de mà, i aprofiten per fer compres abans que la víctima pugui anul·lar les targetes de crèdit.

Els Mossos mantenen la investigació oberta ja que no descarten que els detinguts puguin estar implicats en altres fets similars. Els dos arrestats, que tenen antecedents, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.