Bona afluència de públic al Museu Trepat de Tàrrega en la cinquena edició del McTrepat

L’organització fa una bona valoració de la represa d’aquest viatge cultural i lúdic cap a la iconografia nord-americana després de l’aturada del 2020

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La represa de la programació cultural amb la qual Tàrrega rememora el vincle entre els Estats Units i l’antiga fàbrica Trepat (actual Museu de la Mecanització Agrària) deixa un bon regust de boca a l’organització. El recinte museístic, testimoni del passat industrial del territori, ha rebut al llarg de tot el cap de setmana una bona afluència de visitants amb motiu del McTrepat, proposta que ha concentrat conferències, exposicions, concerts, tallers i gastronomia. L’eix temàtic d’aquest esdeveniment lúdic i cultural adreçat a tota mena de públics gira al voltant de l’empremta de la iconografia americana sobre l’imaginari col·lectiu homenatjant el fet que les dalladores Trepat fabricades a Tàrrega s’inspiraren en els dissenys de l’empresa McCormick de Chicago. Enguany, però, la proposta ha incidit en la tasca com a traductor de poetes nord-americans que va desenvolupar l’escriptor Manuel de Pedrolo. De fet, aquesta va ser la temàtica exposada en la conferència inaugural que va pronunciar dissabte l’alcaldessa de Tàrrega i especialista en la tasca traductora de l’autor de l’Aranyó, Alba Pijuan Vallverdú.

El director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa, s’ha mostrat molt satisfet que la cinquena edició del McTrepat s’hagi celebrat gairebé en el format habitual després d’ajornar-se l’any passat. “La resposta del públic ha estat més que notable i, el que per a nosaltres és més important, l’empatia que demostra vers les activitats del McTrepat fa que estiguem feliços d’haver recuperat la presencialitat”, segons Espinagosa. De la mateixa manera, el director de l’equipament museístic ha posat en valor el fet que el McTrepat, que sedueix el públic familiar, és una excel·lent plataforma per donar a conèixer el museu i atreure visitants.

Després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia, Tàrrega ha ofert a un públic intergeneracional una vintena d’activitats gratuïtes si bé enguany s’hi limitava l’aforament i calia fer reserva prèvia per assistir-hi a causa de les restriccions Covid vigents. La parcel·la de mostres ha exhibit una col·lecció de cotxes clàssics americans així com una selecció de les obres d’autors nord-americans traduïdes per Manuel de Pedrolo. Un altre dels al·licients de la cinquena edició del McTrepat ha estat la gastronomia servida pels food-trucks, establiments ambulants de menjar ràpid. Alhora, ha exhibit un documental de producció pròpia sobre la història de la comunitat afroamericana fins a l’època de Martin Luther King Jr. Per la seva part, els menuts de la casa han gaudit de tallers inspirats en els artistes Morton Schamberg i Aakash Nihalami, així com dos dels personatges de la factoria Disney més coneguts per petits i grans (Mickey i Minnie Mouse). D’altra banda, s’ha celebrat una trobada de motos, concerts de gospel, swing i jazz.