Tàrrega suspèn la 22a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals a causa de les restriccions sanitàries

El certamen, que aplega habitualment un centenar d'expositors i molta afluència de visitants, s'emplaça al 2021

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Ajuntament de Tàrrega ha decidit suspendre la 22a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que s’havia de celebrar del 4 al 6 de desembre. L’evolució de la segona onada de la pandèmia i les restriccions adoptades pel Procicat (amb prohibició de fires comercials9 han motivat la cancel·lació del certamen, que acostuma a aplegar un centenar d’expositors i una afluència de molt públic.

La incertesa generada per l’índex del risc de rebrot, que actualment continua molt alt al municipi, i les mesures de seguretat sanitària fan inviable la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques. Per animar compres de Nadal, el consistori assumirà enguany el cost de l’enllumenat dels carrers.

L’Ajuntament havia estudiat noves fórmules per celebrar la 22a Fira d’Artistes en un format alternatiu més reduït i només en espais exteriors, proposta que també s’ha descartat davant els recents indicadors epidemiològics a la capital de l’Urgell. Els expositors participants ja han estat informats de la cancel·lació emplaçant-los a treballar de cara a l’edició 2021, la qual se celebrarà també del 4 al 6 de desembre.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local també ha aprovat les noves dates d’altres fires comercials que s’han hagut de suspendre enguany com la Firacóc 2021, que s’ha fixat per als dies 15 i 16 de maig; el 8è Mercat del Vehicle d’Ocasió, per als dies 28, 29 i 30 de maig; i la 21a Fira de Medi Ambient, per als 2 i 3 d’octubre de 2021.

D’altra banda, pel que fa als llums de Nadal, durant els darrers anys, el lloguer anava a càrrec dels comerços adherits a Foment Tàrrega mentre que el consistori només pagava la despesa del consum elèctric.