La programació d’arts escèniques al Teatre Ateneu de Tàrrega no s’atura. A banda dels concerts del Tàrrega Sona i les representacions del 34è Concurs de Teatre Ciutat de Tàrrega, el divendres 24 de març (20:30 h) la Regidoria de Cultura portarà fins a l’emblemàtica sala una proposta que engloba en el cicle dedicat a muntatges de creadors emergents per a públic jove. Per afavorir-hi l’assistència d’espectadors, el preu de les entrades és molt assequible: 5 euros.
Sota la denominació d’Escena Jove TRRG ;-), la Cia. Primera Toma Coach – Crémilo durà a l’escenari targarí ‘Golfa’, una comèdia transmèdia que reflexiona sobre la sexualitat arran d’un insult que apareix pintat a les portes d’un institut. Mercedes Borges, Ninton Sánchez, Ana Varela i Pedro Rubio interpreten els personatges d’aquest muntatge que denuncia que darrere d’un insult s’amaguen alguns dels mals de la nostra societat.
En aquest text, José Padilla també posa sobre la taula el paper que juga la tecnologia a partir de l’assetjament virtual que pateix la protagonista de la història, que la duu a denunciar la seva exparella. L’autor defensa que una millor educació sexual pot contribuir a resoldre alguns dels problemes de la nostra comunitat.
Un cop finalitzada la presentació de ‘Golfa’, l’àrea de Cultura de Tàrrega proposa celebrar una trobada amb l’equip artístic de l’obra i el públic per tal de debatre sobre com entenen la sexualitat i quina és l’educació sexual que donem als nostres adolescents i joves. Conduirà la sessió la sexologia i educadora afectiva i sexual Marta Pujol, que imparteix des de fa anys tallers d’Educació Afectiva i Sexual a infants i adolescents i també a famílies. Titulada en igualtat de gènere, educació afectiva i sexual, teràpia de parella i sexual i en teràpia i educació menstrual, Pujol també és especialista en sexualitat de l’aplicació internacional Emjoy, on desenvolupa les sessions divulgatives de sexualitat femenina.
Mitjançant l’Escena Jove TRRG 😉 la Regidoria de Cultura programa propostes adreçades al públic adolescent i jove que donen veu a autors inquiets amb ganes d’explorar noves vies d’expressió en la dramatúrgia. Aquesta iniciativa vol ser una plataforma per donar a conèixer joves creadors teatrals i atreure públic adolescent i jove al teatre amb propostes que els interessin pel llenguatge o per la temàtica.
És per aquest mateix motiu que Tàrrega és un dels municipis adherits al projecte pioner “PLANÇÓ circuit escena jove Ponent Pirineu”. El projecte, finançat pel Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i les regidories de Cultura i de Joventut de cadascun dels municipis participants, busca omplir el buit històric que hi ha entre les arts escèniques i els joves i enfortir el vincle entre ambdós, i parteix de la idea que les arts escèniques tenen una gran capacitat de transformació i vertebren pensament propi en els joves.