fbpx

Tàrrega recull 11.500 quilos de productes durant el Gran Recapte 2023

Avatar photo

Tàrrega ha recollit un total d’11.500 quilos de productes alimentaris, de neteja i per a la higiene personal en el marc del Gran Recapte 2023 celebrat el divendres 24 i el dissabte 25 de novembre en 7 punts de recollida de la ciutat (un més que en l’anterior edició de la convocatòria). Totes les donacions han estat dipositades al Magatzem d’Aliments Solidaris de la capital de l’Urgell, on s’estan ultimant les tasques de classificació. El teixit associatiu ha col·laborat un any més en aquesta iniciativa solidària del Banc d’Aliments per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables.

A més de les donacions de la ciutadania, Tàrrega també posa en relleu la contribució del voluntariat. En aquest sentit, moltes entitats i centres educatius de Tàrrega han col·laborat en la iniciativa, com alumnes dels instituts Alfons Costafreda i Pedrolo, la Unitat d’Escolarització Compartida i membres del Cau de Tàrrega. També s’hi han afegit la cooperativa L’Olivera, les empreses Agbar i Marlex, l’Associació Èxit i l’Associació de Dones Esclat de Castellserà. Cal destacar la participació de molta gent jove en aquesta edició del Gran Recapte, fet que ha contribuït a poder cobrir tots els torns de matí i tarda en la totalitat dels punts de recollida durant els dos dies de recollida.

Recordem que la 15a edició del Gran Recapte se celebra en un format mixt. Així doncs, a banda de la recollida física d’aliments que s’ha dut a terme els dies 24 i 25, es manté la recollida monetària que es va iniciar amb la pandèmia. Per tant, es poden continuar fent donacions monetàries a les caixes dels establiments adherits a la campanya (els dos establiments Caprabo, Esclat, Plusfresc, BonÀrea, Condis i Supeco, als quals cal afegir Lidl i Mercadona) i al web www.granrecapte.com fins al 15 de desembre.

 

180 persones voluntàries ajuden en les tasques de recollida i classificació

En total, s’han comptabilitzat 160 persones voluntàries als punts de recollida i una vintena més que comptaran i classificaran els productes al Magatzem d’Aliments Solidaris durant aquesta setmana. Els productes preferents d’enguany han estat oli, conserves de peix, farina, sucre, brou, galetes o productes d’higiene personal i per a la neteja de la llar. La Regidoria d’Acció Social i Cartaes expressen l’agraïment a totes les persones i entitats que han fet donacions i han desenvolupat tasques de voluntariat. Val a dir que totes les famílies perceptores dels ajuts del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega són valorades i derivades des dels serveis socials.

El Banc d’Aliments de Tàrrega, actualment gestionat per l’empresa d’inserció social Cartaes, cobreix aquest mes les necessitats alimentàries bàsiques d’una setantena de famílies amb pocs recursos (178 persones) si bé en el decurs de l’any 2023 ha atès gairebé 400 persones de 147 unitats familiars diferents. Les fonts de proveïment habituals procedeixen del Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte, donacions d’establiments comercials i compra directa per part del consistori, que cada any destina una partida del pressupost municipal per completar la cistella bàsica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El carrer Barceloneta de Ribes es transforma en un vial de plataforma única

Notícia següent

Olot es prepara per acollir l’Europeu Femení d’Hoquei Patins

Notícies relacionades