Tàrrega prepara una Cavalcada de Reis estàtica a l’Espai Fassina

Melcior, Gaspar i Baltasar pronunciaran els seus discursos a través de les xarxes socials

La Comissió de la Cavalcada de Reis de BAT i l’Ajuntament de Tàrrega treballen plegats per adaptar la tradicional benvinguda dels Reis Mags d’Orient als protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19. Així, s’anul·la finalment el recorregut pel centre de la ciutat i s’opta per un acte estàtic a l’Espai Fassina (vora l’Estació d’Autobusos – Carrer Migdia).

Melcior, Gaspar i Baltasar instal·laran la seva comitiva en aquest indret, on rebran els infants de forma esglaonada de les 5 de la tarda a les 9 del vespre el dimarts 5 de gener. Les famílies assistents hauran de dur mascareta, usar gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat. També se senyalitzaran circuits d’entrada i sortida.

Per a evitar aglomeracions de públic, es prega de fer una inscripció prèvia mitjançant el formulari en línia que la Regidoria de Cultura habilitarà al web www.culturatarrega.cat/reis a partir del dilluns 28 de desembre. El nou format de la Cavalcada de Reis, però, pot modificar-se segons les mesures que pugui adoptar properament el Procicat atenent a l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, Ses Majestats adreçaran els seus discursos als nens i nenes en una al·locució virtual que s’oferirà a través de les xarxes socials de la Cavalcada de Reis, l’Ajuntament i Ràdio Tàrrega el mateix dimarts 5 de gener a partir de les 10 de la nit.

A l’acte en línia també participarà l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que en nom del municipi autoritzarà Melcior, Gaspar i Baltasar a desplaçar-se en horari nocturn per portar els regals a les cases dels infants.

D’altra banda, i com ja s’anuncià, el Patge Kassam serà a la plaça Major de Tàrrega per recollir les cartes dels nens i nenes els dies 2, 3 i 4 de gener, de 5 de la tarda a 8 del vespre, amb cita prèvia al web www.culturatarrega.cat/nadalxics. En aquest sentit, les trobades amb el Patge Kassam s’emmarquen dins el cicle d’activitats “Nadal XICS” que organitza la Regidoria de Cultura per dinamitzar el calendari de festes.