Tàrrega encara la recta final de les obres de la plaça de les Bòbiles

Avatar photo

Inversió de vora 215.000 euros per transformar l’espai en una gran àrea de lleure i de passeig, que tindrà 130 arbres d’una vintena d’espècies i quasi 600 arbustos d’una trentena de varietats

Les obres de reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega avancen a bon ritme. De fet, els treballs per transformar aquesta àrea de 5.360 metres quadrats de superfície en un espai més acollidor és previst que s’enllesteixin en el termini d’un mes, així ho ha avançat aquest dijous l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, durant una visita a les obres. “Acabarem la legislatura fent realitat un dels principals projectes urbanístics que teníem a l’agenda”, ha afirmat la primera edil, qui ha posat de relleu que “la nova plaça de les Bòbiles, situada en una zona de la ciutat en creixement, on hi viuen moltes famílies, serà una de les més sostenibles de les comarques de Lleida i disposarà d’una gran riquesa botànica”.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, José Luís Marín, ha detallar que “un cop enllestida la remodelació integral de l’espai, l’haurem transformat en una gran àrea de lleure i de passeig amb un nou paviment granular on hi haurà 130 arbres d’una vintena d’espècies diferents (entre les quals moreres, auró blanc, auró negre, perers en flor, roures saücs o xops) i uns 600 arbustos d’una trentena de varietats (espart, flor de lis, eulàlia…)”. Segons Marín, “la gran diversitat arbòria i arbustiva de la plaça en serà un dels principals atractius. Tant és així que volem elaborar una guia per tal que les escoles de la ciutat hi puguin realitzar tallers de reconeixements de flora”.

Dos espais de joc delimitats

Situada a l’illa que conformen els carrers de Bellpuig, Pau Casals, Betlem i l’avinguda d’Ondara, la renovada plaça de les Bòbiles també tindrà un espai per al joc lliure de 350 metres quadrats i una àrea amb jocs infantils equipada amb tres gronxadors (un tipus cistella) i dues instal·lacions amb tobogans, rampes i escales de 270 metres quadrats, ambdós delimitats per vegetació. “Hem instal·lat els jocs per tal de diferencies dues zones, una pensada per als infants més petits i una altra per als de més edat”, ha detallat l’edil d’Urbanisme. “A més, tot el terra de la plaça serà de sauló compactat però de tonalitats diferents segons el material emprat, fet que ajudarà a diferenciar-ne els espais”, ha afegit.

De la mateixa manera, Marín ha explicat que “Un dels punts forts d’aquesta plaça és el sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS), pioner a la ciutat, que hem instal·lat estratègicament en diferents punts, aprofitant el desnivell natural del terreny per crear pendents i dirigir l’aigua de la pluja als diferents pous, el més gran de 20 metres cúbics. D’aquesta manera evitarem que l’aigua es perdi, i es quedi on s’ha de quedar, al subsol, nodrint les arrels dels arbres de la plaça, i de retruc, evitant la despesa derivada del seu tractament si anés a la depuradora”. També destaca com a novetat l’ús de restes de poda com a paviment amortitzant a la zona de jocs infantils: “fet que ens permetrà tancar el cercle en l’aprofitament de restes vegetals”, segons Marín.

Inversió de 215.000 euros

Per fer realitat aquesta notable millora paisatgística de l’entorn, l’Ajuntament de Tàrrega inverteix 214.827 euros, finançats mitjançant la concertació d’un préstec a llarg termini a l’espera de resoldre la tramitació d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida. L’obra es completarà amb la instal·lació mobiliari urbà (bancs i una font de doble alçada) i nou enllumenat públic (amb lluminàries tipus LED). La plaça passarà a disposar de camins per a vianants, zones enjardinades i mig centenar de llocs d’estacionament gratuït distribuïts en dos espais delimitats amb arbustos a prop dels carrers de Pau Casals i Bellpuig.

L’empresa Jarditec Serveis Enginyeria del Paisatge SL és l’encarregada d’executar el lot corresponent als treballs de pavimentació de terres, jardineria i enllumenat de l’espai, que es va adjudicar per un import de 178.281 euros (IVA inclòs). Per la seva banda, Happyludic Playground and Urban Equipment SL es va adjudicar per valor de 36.546 euros (IVA inclòs) el segon lot, que contemplava el subministrament i col·locació de mobiliari urbà i jocs infantils.

Un cop finalitzats els treballs, Tàrrega guanyarà, per tant, un nova zona verda dins el casc urbà que potenciarà la pràctica d’activitats a l’aire lliure i que contribuirà a dignificar l’entorn de l’oest de la ciutat, on s’ubiquen diversos equipaments, entre els quals són tres centres educatius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Casal de Joves La Palma proposa una semana d’activitats

Notícia següent

El Govern de Reus ret comptes: “Reus 2019-2023”

Notícies relacionades