Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Tàrrega i Agbar renoven el fons de solidaritat per a famílies vulnerables

Avatar photo
L’esmentat fons permetrà l’exempció del pagament de factures pel consum d’aigua a persones amb greus dificultats

L’Ajuntament de Tàrrega i l’empresa Agbar, concessionària del subministrament d’aigua de boca al municipi, han signat un conveni per renovar el Fons de Solidaritat adreçat a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. El nou acord, vigent durant el present any 2024, estableix una dotació de 5.000 euros aportats íntegrament per Agbar.

L’esmentat fons permetrà l’exempció del pagament de factures pel consum d’aigua a persones amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar (tal com marca la Llei 24/2015, de 29 de juliol, sobre mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica).

L’entesa dona continuïtat a un conveni ja establert en anys anteriors entre el consistori i Agbar en favor de les persones en risc d’exclusió social.

En aquest sentit, l’acord també eximeix del pagament de les taxes associades al subministrament d’aigua de boca, un servei de primera necessitat. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el gerent d’Agbar, Francesc Giralt, han signat el document.

El fons de solidaritat, que considera l’aigua com a element indispensable per a la vida de les persones, també preveu altes d’urgència al subministrament mitjançant la instal·lació d’un comptador subjecte a contractació provisional, si s’escau.

 

Cobrir necessitats bàsiques de les persones

“Renovant el nostre acord continuem apostant per cobrir les necessitats bàsiques de les persones que pateixen precarietat i vulnerabilitat social”, ha afirmat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú.

Per la seva part, Francesc Giralt ha posat en relleu el compromís i la responsabilitat social de l’empresa Agbar. Les persones o unitats de convivència beneficiàries del Fons de Solidaritat es fixaran mitjançant el Protocol Regulador de Mesures contra la Pobresa Energètica. A partir d’aquest document, els serveis socials emetran els informes que acreditaran les situacions de risc d’exclusió i possibilitaran d’eximir del pagament dels rebuts de l’aigua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona reurbanitza l’entorn de la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella

Notícia següent

Maten un home al mig del carrer a Tarragona

Notícies relacionades