Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Tall de trànsit del Camí de la Via de Grenyana per les obres del nou baixador

Avatar photo

Les obres de construcció del nou baixador ferroviari del polígon industrial El Segre, que van a càrrec del departament de Territori a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), comporten a partir d’ahir al vespre la interrupció en el pas pel Camí de la Via de Grenyana. Aquest vial, inclòs en l’Inventari de camins municipals de Lleida, discorre paral·lel a la línia ferroviària de La Pobla, entre el Camí de Grenyana al Polígon del Segre i el Camí de l’Ermita. 

Les obres es van iniciar a principis de novembre i les tasques de moviment de terres i d’inici de l’execució de l’estructura del nou baixador fan necessària aquesta interrupció del trànsit de vehicles, prevista des d’ahir, 11 de desembre, fins al dia 22. L’empresa adjudicatària treballarà també en horari nocturn. 

Els treballs, amb un termini d’execució de quatre mesos, és previst que finalitzin pròxim març, data a partir de la qual entrarà en servei el nou baixador. La construcció de l’andana del baixador tindrà 80 metres de llargada i tres metres d’amplada. L’andana disposarà d’una marquesina de 10 metres de longitud i gairebé tres metres d’alçada. A més a més, està previst construir un aparcament amb capacitat per a 11 vehicles i bicicletes, que assolirà les funcions d’aparcament d’enllaç, i que també gestionarà Ferrocarrils.

Tram on es farà el baixador, on aquests darrers dies ja s’han fet els preparatius de l’obra

El nou baixador millorarà l’oferta de transport públic al polígon del Segre, que actualment compta únicament amb una línia d’autobusos, i facilitarà també l’accés a l’espai agrícola de la partida de Grenyana. Es tracta d’un espai amb un gran valor mediambiental, de biodiversitat i també patrimonial, ja que s’hi troba el Molí del Cervià, considerat un bé cultural d’interès local. La construcció del baixador també afavorirà l’accés al parc de la Mitjana, declarat àrea d’interès natural, amb més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua.

Es preveu que el baixador del Segre tingui una demanda de 23.000 usuaris a l’any. Els treballs tenen un pressupost de 453.000 euros (abans d’IVA) i compten amb el finançament dels fons Next Generation.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rosa Gili: “Treballarem perquè apareguin més pisos de lloguer assequible”

Notícia següent

Batalla campal en una discoteca: 4 policies ferits a cops d’ampolla

Notícies relacionades