Rosa Jové s’incorpora com a número 6 a la candidatura de Postius a Lleida

Avatar photo

Toni Postius fitxa Jové, primera dona catalana en rebre la més gran distinció professional en l’àmbit de la psicologia, per ocupar el número 6 de la candidatura de Junts a l’Ajuntament de Lleida

El candidat a Paer en Cap de Junts a Lleida, Toni Postius, incorpora Rosa Jové com a número 6 de la candidatura de Junts – Estem a punt. Jové és psicòloga, especialitzada en infants i joves i ha estat guardonada aquest any amb el Premi Nacional de Psicologia 2023 a la seva trajectòria.

Postius ha celebrat la incorporació de Jové “és una persona amb una trajectòria professional i un currículum inabastable. Em fa molta il·lusió que m’acompanyi en aquest camí cap a l’Alcaldia de Lleida. La Rosa aporta una visió empàtica i de cura cap als més petits i cap al benestar de les persones”.

 

Postius ha explicat que “Jové s’incorpora per dirigir la Regidoria de Salut Emocional i Qualitat de Vida pensada per incentivar, promoure i acompanyar en el benestar emocional de les persones”. Postius ha assenyalat que “aquesta és una aposta decidida de la candidatura que encapçalo. En els darrers anys i amb els efectes derivats de la pandèmia s’ha evidenciat més que mai la necessitat d’abordar la salut i el benestar emocional des de tots els àmbits de l’administració”. En aquest sentit, Postius ha posat de manifest que Jové “és una persona amb una sensibilitat extraordinària, és pionera a l’Estat en l’àmbit de les catàstrofes amb més de 30 intervencions, des de les inundacions de Biescas fins als atemptats de l’11-M i de les Rambles”.

Rosa Jové és també una persona compromesa amb Catalunya. Des del 2017 està implicada en diverses entitats independentistes i forma part del Consell de la República.

 

Currículum:

Rosa Jové és llicenciada en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1993 en les especialitats de Psicologia General, Psicologia Clínica i Psicologia Forense. És també llicenciada en psicopedagogia, geografia i història i magisteri. Jové és funcionària de carrera del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ara en excedència.

Ha estat presidenta del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya a la delegació de Lleida (2003-2011), membre de la permanent de l’observatori dels drets de la infància de la Generalitat de Catalunya (2007-2012), coordinadora i membre fundadora de grup de psicòlegs d’intervenció en catàstrofes del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i membre redactora del protocol d’intervenció en catàstrofes. És vicepresidenta i fundadora de l’Associació ALLETA, dedicada al suport materno-infantil.

 

Ha escrit 13 llibres relacionats amb la psicologia, la psicologia infantil i juvenil, el dol i les catàstrofes. Han estat traduïts a 11 idiomes i publicats en 12 països, i en destaquen els best-sellers “Dormir sense llàgrimes” i “La criança feliç”.

Exerceix la psicologia des de fa quaranta anys i a banda de la seva passió per la psicologia, la Rosa Jové en té dues més: la de psicòloga en emergències i catàstrofes. Ella és pionera a tot l’estat en aquest àmbit amb més de 30 intervencions, començant el 1996 amb les inundacions de Biescas, passant pels atemptats de l’11-M a Madrid o els atemptats de les Rambles.

Però sobretot és una persona compromesa amb la independència de Catalunya. Una gran activista que ha estat implicada des del 2017 en diverses entitats independentistes. També és membre del Consell per la República.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una desena d’equipaments de Parets participen en la 8a edició del projecte ‘Marató RE-M de l’Energia’

Notícia següent

L’Ajuntament de les Borges estrena nova pàgina web

Notícies relacionades