Restaurants del Pallars es formen a la Fundació Alícia

Avatar photo

El programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, organitza de manera bianual les Jornades d’Innovació per als restaurants del Pallars.

Es tracta d’una proposta formativa de dos dies i té l’objectiu de facilitar als professionals d’aquest sector eines de perfeccionament i reciclatge, així com per conèixer les noves tendències, crear i reforçar el treball en xarxa entre ells.

 

En el decurs de l’estada a les instal·lacions del Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages) s’han dut a terme diferents sessions guiades per experts de la Fundació Alícia, així com altres sessions concretes conduïdes per experts d’àmbits concrets sobre les quals els restaurants participants havien mostrat un interès especial.

Així, el matí de dilluns es va dedicar als fermentats com a tendència de salut i també gastronòmica. Per aprofundir en aquest tema la nutricionista i tecnòloga dels aliments, Noemí Igual, va parlar de les diferents tècniques i de les seves característiques i com implementar-les correctament a la cuina. I la dietista-nutricionista Alba Coll va centrar-se en la cuina per afavorir i millorar la microbiota. A partir de les demostracions dels cuiners Marc Puig-Pey i Daniel Barrionuevo, es va poder veure de manera pràctica com evolucionen fongs i simbiosis a l’hora de fer preparats com la “kombutxa” o el quefir i es van oferir idees de receptes i menús adequats per a la salut.

A la tarda, va participar en la jornada el cap de cuina de MSB, i caçador, Jordi Álvarez, que va oferir una ponència-tast sobre la carn de caça, amb el títol “Cuina de bosc: més enllà del civet”. I per acabar, Judit Cartex, del Barcelona Beer Festival, va conduir un tast de cerveses artesanes encarat a entendre i treballar amb aquest producte a la sala.

El dimarts, la directora científica de la Fundació Alícia, Elena Roura, acompanyada del cuiner Josep Lozano, va parlar de la cuina catalana per al dia a dia i com fer adaptacions concretes en funció de les intoleràncies o malalties cròniques.

 

Posteriorment, Amanda Barba, enginyera en indústria alimentària, dietista-nutricionista i cap de projectes de recerca en Alimentació i Gent Gran, va presentar l’acreditació “Little Foodies” que ha creat Fundació Alícia per al municipi de Lloret de Mar i el projecte “Restaurants Amics de la Gent Gran”. I Adirana Gálvez, responsable de projectes d’Innovació, va presentar el Projecte de xarxa de restaurants innovadors, amb el que col·labora amb la Generalitat de Catalunya per crear una xarxa de restaurants que afavoreixi l’augment de l’ús de productes de proximitat, la valorització de productes de temporada, la introducció del patrimoni gastronòmic català i la personalització de menús per fer-los més atractius als consumidors.

Finalment, les jornades van acabar amb una sessió sobre “La carta de vins” per fer-la més eficient en la venda i millorar l’experiència del client, a càrrec del sommelier i docent César Cánovas, ambaixador de marca de Vins del Llegat.

Aquestes jornades formen part de l’aposta que fa el programa Al teu gust, aliments del Pallars, per l’acompanyament al sector agroalimentari amb accions de recerca, formació i innovació. Aquesta estratègia, sumada a la creació de sinergies entre el sector públic i privat, té com a objectiu final posicionar el Pallars com un territori innovador en agroalimentació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Nadal també arriba a Castelldefels

Notícia següent

Les pistes d’atletisme Paco Águila de Badalona una nova edició del Badatletisme

Notícies relacionades