Rescaten dos lleidatans en estat greu per caure en una muntanya a Benasque

    Són dos nois de 19 i 26 anys veïns de Balaguer i Bellcaire d'Urgell que han estat traslladats a hospitals d'Osca i Saragossa amb politraumatismes

    El Grup de Rescat i Intervenció de Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil de Benasque ha rescatat aquest dimarts al matí dos joves de 19 i 26 anys, veïns de Balaguer i Bellcaire d’Urgell (Noguera), que s’havien accidentat al Pic de l’Alba, a Benasque (Osca). Segons ha explicat la Guàrdia Civil, els dos joves van caure aquest dilluns diversos metres per la muntanya i es van colpejar contra les roques. L’accident els va causar politraumatismes i, després de passar tota la nit al ras, han estat traslladats un a l’hospital d’Osca i el més greu a Saragossa, on segueixen ingressats. Els efectius van rebre una trucada dels familiars dels joves dilluns a les 21h informant-los que els nois havien marxat aquell mateix matí per pujar la cresta dels quinze gendarmes de l’Alba i que encara no havien tornat i que no sabien res d’ells. Una patrulla de Seguretat Ciutadana va localitzar el seu vehicle i un helicòpter de la Unitat Aèria d’Osca de la Guàrdia Civil, amb una metgessa del 061 a bord, els va localitzar cap a les 21.30h a uns tres mil metres d’altitud, un d’ells estirat a terra inert i l’altre fent senyals amb les mans.

    L’helicòpter, a causa de la poca llum, va haver de tornar a la base però va deixar a 200 metres del lloc als especialistes i a la doctora, que han passat la nit amb els ferits. Els tècnics i la metgessa van aconseguir arribar fins als accidentats cap a les 22.30h ja que el terreny era molt insegur i amb un fort pendent. Un cop allà els van assegurar amb cordes i traslladar fins a un lloc més segur per passar la nit.

    Tal com ha explicat la Guàrdia Civil, durant la nit se’ls han fet les primeres cures ja que comptaven amb nombroses ferides i politraumatismes. L’helicòpter ha tornat ja amb llum a les 6.30h d’aquest dimarts al matí i ha traslladat urgentment els ferits a l’Hospital San Jorge d’Osca i des d’allà, un helicòpter del 112 ha traslladat el ferit més greu fins a Saragossa.

    La Guàrdia Civil destaca que la localització ràpida dels joves ha estat possible gràcies al fet que els seus familiars sabien què anaven a fer i on. La informació va ser clau per saber on buscar primer i va permetre que els accidentats rebessin una primera atenció mèdica al mateix lloc de les lesions que patien.