Recriminen a la Paeria per no vetllar pels lleidatans

El Comú de Lleida valora com ha estat aquests dos anys de legislatura

0
936

El grup municipal del Comú de Lleida ha presentat aquest matí a la Paeria una valoració sobre els seus dos anys a la legislatura. S’han centrat en explicar quins serveis han prestat a la ciutadania i quines problemàtiques ha intentat solucionar. El grup assegura que la seva legislatura i acció són útils, tot i la quantitat de propostes que l’equip de govern li ha tombat.

El president del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha explicat quines han estat algunes de les seves propostes presentades per millorar les condicions de la ciutat. El Comú de Lleida exigeix revitalitzar l’Horta de Lleida,coincidint amb altres grups municipals, com PDeCAT. Durant la seva legislatura, el Comú, s’ha centrat en projectes o iniciatives que millorin la mobilitat. En aquest àmbit, van incentivar la millora de rutes i l’ampliació de l’ús de l’autobús –sense encarir-ne el preu—. Aquesta proposta però, l’equip del govern de la Paeria no la van tenir en compte. D’altra banda, ham presentat idees per impulsar el carril bici, aconseguint un major resultat que amb les propostes anterior.

Pel que fa als serveis públics, han presentat un debat sobre la remunicipalització dels serveis públics, com per exemple l’aigua. Aquesta proposta l’han presentada juntament amb ERC i la Crida-CUP. L’objectiu d’aquesta remunicipalització és crear una alternativa a una gestió privada que, segons el Comú, “és beneficiosa per a uns pocs i cara per al veïnat”.

El fet de la seva entrada a l’Ajuntament ha comportat, com ells ho anomenen, la fi de l’oasi de la Paeria. A través de les seves propostes, iniciatives i queixes han trencat la situació de quietud de l’Ajuntament, en la qual l’equip del govern, segons Sergi Talamonte, “a vegades s’ha posicionat en contra de la voluntat dels ciutadans i era necessari canviar dinàmiques”.

FER UN COMENTARI