Reclamen millorar la comunicació entre els Mossos d’investigació i carrer

    Arran del tiroteig de Tornabous, demanen a Interior revisar la seguretat a la comissaria de Lleida i reestructurar els torns dels agents

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha reclamat al departament d’Interior, en la reunió regional celebrada dilluns 10 d’abril, millorar la rapidesa i la fluïdesa en les comunicacions entre la unitat d’investigació/informació i les patrulles que estan al carrer i posen com a exemple l’actuació arran del tiroteig de Tornabous (Urgell), el 22 de març, quan sis persones van protagonitzar una persecució policial amb intercanvi de trets amb els Mossos. L’USPAC també demana millorar la seguretat al perímetre de la comissaria de la ciutat de Lleida i instal·lar un arc a l’entrada, entre d’altres, i han mostrat la seva indignació pel “constant maltractament” dels agents pel que fa als horaris. En aquest sentit, asseguren que hi ha agents que enllacen torns de nit i de cap de setmana amb el torn de matí del dilluns, la qual cosa, denuncien, afecta negativament la seva salut.
    Pel que fa a les Borges Blanques, denuncien que els sotscap de la Comissaria de Districte (CD), ha faltat al respecte a diversos agents i no descarten emprendre accions judicials “si no rectifica la seva actitud”. Des del sindicat recorden que tant aquest comanament com el cap de la CD de les Borges “estan sent investigats per irregularitats en la utilització de les càmeres de videovigilància”. Sobre la nova comissaria de Mollerussa demanen més informació pel que fa tant a l’inici de les obres com a en quants efectius s’augmentarà la plantilla.

    Respecte als ARRO, denuncien manca de seguretat i espai en els furgons ja que no estan preparats, expliquen, per portar el nou material que qualifiquen de “molt bo”. Des d’USPAC consideren insuficient el nou material de protecció balístic. Denuncien també deficiències en les instal·lacions de la sala d’Atestats de Trànsit i manca de material en aquesta àrea, sobretot a Lleida i Tàrrega. Finalment, pel que fa a Regional, reclamen que s’acabi el repartiment d’armilles i fundes pendents i denuncien la manca d’efectius en totes les comissaries.