Reclamen a la Paeria mesures per reduir la proliferació de mosquits a Lleida

Els veïns denuncien que n'hi ha més que altres anys, que han aparegut més aviat, que són més grossos i que les picades són més doloroses

El grup municipal del PDeCAT i Unió reclama a l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida que prengui mesures i actuï per reduir l’impacte de la “plaga” de mosquits que afecta no només les zones més properes al riu Segre, sinó també altres punts de la ciutat com ara la plaça Europa, o els camps de futbol de gespa artificial de Balàfia i Pardinyes. El grup municipal assegura que en els darrers dies ha rebut un degoteig constant de queixes de veïns de la capital del Segrià davant la proliferació d’aquests insectes i per les picades que produeixen. Des del PDeCAT-Unió consideren que “no n’hi ha prou amb els tractaments que s’han vingut fent fins ara des de la Paeria” i, per això, reclamen “una fumigació més exhaustiva i que es prevegin tractaments més eficients per prevenir i evitar que la ciutadania pateixi les conseqüències” de les picades d’aquests insectes.
El PDeCAT i Unió denuncia que és el tercer any que es reprodueix la mateixa situació i, en aquest sentit, des del grup municipal recorden a la tardor ja van reclamar a la Paeria que l’elaboració d’un pla de fumigacions per evitar “un problema que no pot agafar ara per sorpresa a ningú”.

La regidora Marta Gispert considera que “és una qüestió de desídia” perquè “l’Associació de Veïns de Pardinyes ha de fer cada any la mateixa queixa a Medi Ambient” de la Paeria. “Tot i que des de la regidoria fan tractament als punts on poden proliferar les larves per controlar-ne la població, està clar que amb això no n’hi ha prou”, ha manifestat. A més, enguany “hi ha queixes de veïns de la plaça Europa, on clients de les terrasses de la zona han patit les picades dels mosquits, i als camps de futbol de gespa artificial de Balàfia i Pardinyes”.

Gispert ha assenyalat que “els veïns de Pardinyes comenten que quan s’amaga el sol surten els mosquits en una plaga diària, fins al punt que a partit de certa hora diuen no es pot sortir de casa”. Els afectats denuncien que els mosquits “són molt grossos, que les seves picades són doloroses, que han aparegut més aviat que altres anys i que fins i tot ataquen duent repel·lent antimosquits”.