Rebutgen l’adhesió de la UdL al Pacte Nacional pel Referèndum

  La proposta ha rebut 19 vots en contra i 9 a favor

  El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha rebutjat aquest dijous adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum amb 19 vots en contra i 9 a favor. També s’han recollit 5 vots en blanc i un de nul. Dues persones han sortit de la sala per no haver de votar i es considera que s’han abstingut, segons han informat fonts de la UdL. Malgrat que els acords del consell de govern de la UdL se solen votar a mà alçada en aquest cas s’ha habilitat una urna per garantir el vot secret. La campanya del Pacte Nacional pel Referèndum es va posar en marxa el 23 de desembre per recollir el suport d’institucions, entitats i particulars a favor de la celebració d’un referèndum d’independència a Catalunya. Amb la votació del consell de govern, la UdL es desmarca d’altres universitats que sí que s’han sumat a la iniciativa com la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i la Rovira i Virgili de Tarragona (URV).
  La moció s’ha debatut i votat aquest dijous després que ho demanessin onze membres del consell de govern, entre docents i investigadors, personal d’administració i serveis (PAS) i estudiants. El consell de govern el formen 54 membres i per poder incloure alguna qüestió en l’ordre del dia són necessàries les firmes d’una cinquena part dels integrants.

  L’exrector de la UdL Joan Viñas és un dels més de 15.000 particulars de les comarques de Lleida que han donat el seu suport al manifest. També ho han fet prop de 300 entitats. A tot Catalunya, s’han superat les cinc-centes mil adhesions.

  Pel que fa a les universitats, de moment s’han sumat al Pacte Nacional pel Referèndum la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i la Rovira i Virgili de Tarragona (URV). Centres privats com la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya i l’Abat Oliba ho han rebutjat.

  L’any 2012 la UdL es va sumar al Pacte Nacional pel dret a decidir, precursor de l’actual Pacte Nacional pel Referèndum, a través de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).