El quiosc de la plaça de Sant Joan de Lleida abaixa persianes després de 50 anys

Avatar photo
La titular del negoci familiar ha renunciat a la concessió administrativa de l’establiment per la crisi dels quioscos, on a Lleida només en queden dos
FOTO: D.H. / El quiosc de la plaça de Sant Joan a Lleida, amb les persianes abaixades

El quiosc situat a la plaça de Sant Joan de Lleida ha abaixat avui persianes després que la titular del negoci familiar d’aquest establiment, de gairebé 50 anys, renunciés a la concessió administrativa.

Així ho ha explicat la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Agenda Urbana i Espai Agrari i regidora de Sostenibilitat, Begoña Iglesias, després de la reunió aquest matí de la Comissió Informativa per a la Gestió de la Ciutat.

FOTO: D.H. / La regidora d’Agenda Urbana a l’Ajuntament de Lleida, Begoña Iglesias

“Ara el que hem de fer és acabar de valorar que fem amb el quiosc. La societat i els costums que tenim estan canviant, o han canviat ja. La finalitat d’aquests quioscos era comprar premsa i la gent ara s’informa a través del mòbil o a l’ordinador“, ha dit Iglesias.

Cal recordar que el quiosc de la plaça de Sant Joan és un negoci familiar que va néixer a principis dels 70 amb el pare de la Teresa Céspedes, jubilada l’any passat i que va cedir el negoci al seu nebot.

L’establiment va passar els primers anys a la zona dels porxos de Paeria i ha passat els darrers 20 anys en un lateral, al mig de la plaça de Sant Joan.

Begoña Iglesias ha explicat que durant el 2023 es va fer un exercici per fer més atractiva la concessió del quiosc, passant de només venda de premsa a oferir un 30% de begudes, tot i que es va descartar l’opció de poder vendre brioixeria, mantenint el 70% de premsa. Ara, l’abril del 2024 el quiosc abaixa les persianes com ja han fet gairebé tots els de la ciutat, on només en queden dos.

La decisió per part de l’Ajuntament de Lleida ha estat la de tancar el quiosc ara que la titular hi ha renunciat. “De moment quedarà tancat per evitar actes de vandalisme o grafitis. El que hem d’acabar d’analitzar és que fem amb ell, ja que és un bé públic i volem evitar ocupacions o vandalisme“, ha dit Iglesias.

D’altra banda, la regidora ha informat que ja s’ha signat el decret per reprendre els treballs per tirar endavant i poder finalitzar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida, aprovat inicialment el 25 d’abril de 2018.

Licitem un servei d’un equip coordinador per finalitzar tots aquests tràmits de treballs ambientals, demogràfics, activitat econòmica, tema habitatge, tema comercial… El que actualitzarem ara és el que va iniciar l’alcalde, Fèlix Larrosa, el 2018″, explica Iglesias.

Segons Iglesias, la voluntat de l’Ajuntament de Lleida és tenir aquest nou POUM actualitzat i acabat a finals del 2026 o principis del 2027. “Ens agradaria fer-ho en aquest mandat, però preferim no posar data”, ha dit Iglesias.  L’import del contracte és de 119.374,99 euros i el termini d’execució és de tres anys.

També s’ha informat de la licitació per finalitzar les obres al carrer del Roure, i més concretament al lateral de l’escola Ciutat Jardí per tal de fer tot el carrer per als vianants per la seguretat dels infants i familiars.

La Paeria treballa també paral·lelament en la redacció del projecte d’un mur de contenció a Grenyana, per tal de superar els problemes d’inundabilitat al barri de Cappont, que van impedir d’avançar amb el nou planejament durant el passat mandat, ha indicat Iglesias. Es disposa d’una ajuda de l’Agència Catalana de l’Aigua per a finançar la redacció d’aquest projecte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils promociona la seva oferta de formació professional a la fira Camins d’FP

Notícia següent

Castellar del Vallès es prepara per viure Sant Jordi amb una dotzena d’activitats

Notícies relacionades