VÍDEO: Es propaguen ràpidament les flames a Artesa de Segre

La prioritat inicial ha estat el flanc dret per evitar que s'obrís cap a la vall del Segre

El foc que crema a Artesa de Segre des de les cinc de la tarda d’aquest dimecres continua actiu i ha afectat fins ara 75 hectàrees, meitat agrícoles meitat forestals, segons els càlculs actualitzats dels Agents Rurals. Els Bombers, que han augmentat les dotacions per atacar les flames fins a les 34 terrestres i les 12 aèries, han explicat que el foc ha agafat ràpidament força i s’ha propagat en direcció nord cap al nucli de la Força.

La prioritat inicial ha estat el flanc dret per evitar que s’obrís cap a la vall del Segre i també s’intenta tancar el flanc esquerre. A la zona bufa vent moderat i s’espera que afluixi cap al vespre, subratllen els Bombers.

Les 34 dotacions terrestres inclouen unitats GRAF i del Grup Operatiu de Suport (GROS), mentre que els mitjans aeris són 2 helicòpters de comandament, 5 helicòpters bombarders i 5 avions de vigilància i atac.

Com a mesura preventiva, a través de Mossos d’Esquadra, els Bombers han demanat el desallotjament d’una masia i el confinament del nucli de la Força i de les dues persones que hi ha al Monestir i Santuari Santa Maria de Refet.