Agredeix sexualment vàries noies, una d’elles de 12 anys, en portals a Lleida

En dos dels casos, ha d'absoldre l'acusat perquè no queda prou demostrada la seva autoria

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 5 anys i mig de presó un jove de Lleida de 28 anys acusat d’abordar i agredir sexualment noies als portals, l’any 2019. Tot i que la fiscalia demanava 16 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes sexuals, la Sala només ha considerat provats dos d’ells; un a una nena de 12 anys, a Balàfia, pel qual el condemna a 5 anys de presó per un delicte d’agressió sexual. L’altre a una noia a qui va proferir improperis sexuals i li va intentar tocar el cul, sense aconseguir-ho, a prop dels Instituts. Per aquest el condemna a 6 mesos de presó per un delicte d’intent d’abús sexual. En els altres dos casos denunciats, l’Audiència considera que no ha quedat acreditat que l’acusat fos l’agressor i l’absol.

En el cas de la menor de 12 anys, l’Audiència considera provada l’agressió per la declaració de la nena, perquè els Mossos van trobar una empremta dactilar de l’acusat a la barana de les escales del portal on va tenir lloc l’agressió i perquè les càmeres d’un pàrquing proper situen el cotxe que l’acusat conduïa habitualment al lloc dels fets, moments abans de produir-se.

En el segon cas, la Sala considera provada també l’autoria de l’acusat perquè la víctima el va identificar i fins i tot el va fotografiar dies més tard, quan el va trobar casualment creuant per una de les passarel·les de Lleida. La noia, que anava amb la seva parella, va recriminar a l’acusat el seu comportament dies abans i ell va fugir.

Pel que fa als altres dos casos, l’Audiència no té dubtes dels fets i considera creïble el relat de les noies però conclou que ha d’absoldre l’acusat perquè no queda prou demostrada la seva autoria, és a dir, els fets van passar però no queda clar qui ho va fer, tot i que les dues noies, en les seves declaracions, van explicar que moments abans de les agressions havien vist un cotxe com el que conduïa l’acusat a prop de casa seva, abans de ser abordades al portal.

Precisament els Mossos van declarar que la pista del cotxe – un vehicle negre i gran d’alta gamma- va ser “clau” per identificar l’agressor. Segons van comprovar en diverses càmeres el vehicle passava a prop dels llocs on va haver les agressions en el moment de succeir-se i a més, van fer diversos seguiments a aquest cotxe. Els agents van coincidir que el conduïa l’acusat i que circulava de manera “estranya”. “Anava molt a poc a poc, quan no hi havia trànsit i de cop accelerava o s’aturava en sec si veia alguna noia sola pel carrer”, van explicar.

El jove va ser arrestat el 9 gener de 2020 i dos dies després el jutge va ordenar el seu ingrés en presó provisional, on segueix actualment i on haurà de complir la pena de presó. La sentència de l’Audiència també recull la prohibició de comunicació o acostament a la menor durant sis anys i a l’altra noia durant un any i mig. El condemnat, a més, haurà d’indemnitzar la primera víctima amb 8.000 euros per danys morals i a la segona amb 3.000 euros. També el condemna a cinc anys de llibertat vigilada.