Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Postius afirma que Lleida ja aplica la nova normativa sobre ocupacions il·legals conflictives

Avatar photo

Postius ha recordat que això “dota d’eines les administracions, que fins ara es trobaven desemparades per poder acudir a les autoritats judicials per provocar un desallotjament d’un immoble ocupat que provoqui alteració de la convivència veïnal”

El col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida (APIS) ha acollit avui una xerrada – col·loqui a càrrec del candidat a Paer en Cap de Junts a Lleida, Toni Postius, de la número dos i exconsellera de Drets Socials, Violant Cervera i de l’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, sobre les novetats i oportunitats que suposa la modificació de la llei que permet combatre les ocupacions conflictives i que alteren la convivència, generen inseguretat i provoquen alarma social.

Postius ha qualificat la proposta de “molt bona notícia pels ajuntaments dels municipis de Catalunya i ha recordat que aquesta modificació de la normativa la van impulsar les exconselleres Ciuró i Cervera quan formaven part de l’executiu de la Generalitat”. Postius ha recordat que això “dota d’eines les administracions, que fins ara es trobaven desemparades per poder acudir a les autoritats judicials per provocar un desallotjament d’un immoble ocupat que provoqui alteració de la convivència veïnal”. Lleida ja és pionera en l’aplicació de la normativa que va entrar en vigor fa unes setmanes. En aquest sentit, Postius ha explicat “que l’Ajuntament de Lleida ja ha instruït quatre expedients que han de permetre acabar amb la impunitat d’ocupar habitatges i alterar la convivència veïnal”.

En aquest sentit, Postius qui ha estat responsable de la gestió urbanística a l’Ajuntament de Lleida aquest mandat, ha explicat que “ha treballat intensament en situacions d’ocupacions que generaven malestar als veïns, situacions d’insalubritat, s’han aplicat sancions de fins a 90.000 € a grans tenidors i hem posat tots els esforços en mantenir la convivència veïnal. Sempre he defensat que hem d’afrontar les situacions residencials des de l’Ajuntament, però que el dret a l’habitatge d’uns no ha de suposar l’alteració del descans de la resta”.

En la mateixa línia s’ha expressat Violant Cervera, qui ha destacat que “ens trobem davant d’una proposta que pretén retornar la pau social i la convivència en les comunitats de propietaris en que hi ha pisos en situació d’ocupació il·legal conflictiva”. Així, ha manifestat que aquesta llei “proposa solucions eficients i efectives a un greu problema que afecta moltes comunitats de veïns”.

Finalment, Ciuró ha explicat que “aquesta mesura ja s’aplica en molts països europeus que estan més desacomplexats sobre aquestes ocupacions”.

A les 19h, s’ha compartit aquesta mateixa xerrada col·loqui amb els caps de llista i candidats de Junts al territori. Aquesta és una mesura que beneficia a tots els ajuntaments de Catalunya i s’han compartit experiències de gestió i problemàtiques amb ajuntaments de la demarcació de Lleida per crear sinergies i ser coherents en l’aplicació d’aquesta nova llei. Postius ha liderat la trobada i s’ha expressat en la línia de “la necessitat de ser capital i ser paraigua del territori”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les obres d’endegament del Barranc de Barenys van a bon ritme

Notícia següent

L’esfondrament d’un edifici a Badalona deixa 4 ferits

Notícies relacionades