Tàrrega aprova el projecte urbanístic per ampliar la vorera oest i millorar l’accessibilitat al carrer de Santa Clara

S’habilitaran rampes per a persones amb mobilitat reduïda i alhora es renovarà la canonada d’aigua de boca

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local, celebrada per via telemàtica, el projecte d’ampliació de la vorera oest del carrer de Santa Clara. L’obra té un pressupost de contracta de 74.985 euros (IVA inclòs) i es preveu licitar-la durant el present any. El projecte respon a la necessitat de millorar l’accessibilitat per als vianants en aquest carrer, ja que la vorera actual només fa un metre d’ample i no té baixadors. Així, es contempla una renovació integral de la vorera, la qual es refarà fins assolir els 1,80 metres d’amplada (igual que l’actual vorera est). També s’habilitaran rampes a ambdós costats de carrer donant continuïtat als itineraris per a persones amb mobilitat reduïda.

La Regidoria d’Urbanisme eliminarà així les barreres arquitectòniques en un dels principals vials propers al centre i que registra un elevat flux de vehicles i vianants. El carrer connecta l’avinguda de Catalunya amb la plaça del Centenari i l’avinguda d’Ondara. És un sector on es concentren nombrosos equipaments públics com l’Escola d’Art Ondara, l’Escola Oficial d’Idiomes o el tanatori. A més dels veïns de la zona, és l’itinerari habitual dels usuaris de l’Associació Alba, especialment dels residents de la Llar Alba situada al carrer de Betlem. També és lloc sovintejat de pas per alumnes de l’Escola Maria Mercè Marçal i dels instituts Manuel de Pedrolo i Alfons Costafreda.

A més de guanyar en amplada, la vorera oest tindrà un nou paviment de panots i llambordes de formigó. Els treballs s’aprofitaran per renovar la canonada d’aigua de boca substituint l’actual conducció de fibrociment per una altra de polietilè. Es reposarà la senyalització vertical i horitzontal, inclosos els passos de vianants, i s’hi instal·laran cinc papereres. En total, s’actuarà en 411 metres quadrats d’espai públic. El carrer de Santa Clara es va urbanitzar l’any 1987 i també comunica perpendicularment amb els carrers del Canal d’Urgell, Betlem i Mestre Martí. De zona 30, recentment també s’hi ha col·locat dos ressalts per obligar els vehicles a reduir la velocitat.