Quim Torra visita la Fira de l’Oli de les Borges Blanques

El president de la Generalitat anuncia la creació de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha acompanyat el president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a la 56a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques aquest cap de setmana. Durant la visita, tots dos han estat acompanyats per l’alcalde de les Borges Blanques i vicepresident cinquè de la Diputació, Enric Mir, entre d’altres autoritats.

El president de la Generalitat de Catalunya ha anunciat a la capital de les Garrigues la creació de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. Es tractarà d’un espai que “no només es conservarà una part molt important del patrimoni, serà un espai fomentar un espai on s’irradia cultura mitjançant exposicions i presentacions, per la qual cosa passaran a ser una peça més d’aquest entramat en xarxa que té el nostre país”.

Cal recordar que el certamen va ser inaugurat divendres per la presidenta de la Diputació, que en el seu parlament va assenyalar les fires com un factor dinamitzador del territori i com un motor econòmic del país, motiu pel qual va reiterar el suport total de la corporació a aquesta mena d’esdeveniments.

En el cas de la Fira de l’Oli, enguany presenta un cent per cent d’ocupació, amb prop d’un centenar d’expositors, una seixantena de paradistes i una vuitantena d’actes programats. Entre aquestes activitats, hi ha les que ha programat la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica amb l’objectiu d’acostar a un públic de totes les edats les excel·lents qualitats de l’oli verge extra. Així, de la mà de la Diputació se celebraran, entre d’altres actes, tallers gastronòmics i tasts guiats d’oli, vins, cava, orujo, licor de cafè i pa de ronyó, maridatges de coca amb melmelades, de conserves naturals i de cervesa artesana i un vermut de fira.