Presó a un advocat per quedar-se la indemnització dels pares d’un difunt

La indemnització pertanyia als pares del defallit, per això la fiscalia demana 4 anys de presó i 270.000 euros a l'acusat

L’Audiència de Lleida jutjarà el proper dimecres, 22 de novembre, un advocat de 60 anys, veí de Lleida, acusat de quedar-se la indemnització que uns pares van rebre per la mort del seu fill de 24 anys en un accident de trànsit, l’any 2011. La fiscalia sol·licita que s’imposi a l’advocat quatre anys i mig de presó i una multa de 27.000 euros per un delicte d’apropiació indeguda. A més, demana que indemnitzi la família amb els diners que, asseguren, es va quedar. L’asseguradora del vehicle causant de l’accident va pagar 123.812,88 a la família de la víctima, concretament, 104.764,75 euros als pares i 19.048,13 euros al germà menor d’edat.

El ministeri públic considera demostrat que l’acusat va convèncer al matrimoni, amb problemes econòmics, perquè li transferissin 115.812,88 euros amb la promesa que ell s’encarregaria de renegociar els seus deutes i gestionar els pagaments per evitar que els embarguessin les seves propietats. Segons la fiscalia, però, no va dur a terme cap gestió i es va quedar els diners de la família.

La família li va transferir els diners el 14 de març de 2012, quatre dies després d’haver rebut la indemnització. L’acusat, però, assegura la fiscalia, no va utilitzar aquests diners ni per pagar creditors, ni per renegociar deutes de la família ni per evitar l’embargament de béns, sinó que va utilitzar els diners per pagar despeses personals i del despatx. A causa d’això, asseguren els denunciants, van perdre les seves propietats, entre elles la casa on vivia la família a les Borges Blanques. La indemnització la va percebre la família arran de l’accident mortal d’un dels seus fills, de 24 anys, que va tenir lloc dimecres 16 de novembre de 2011 a dos quarts de deu de la nit, al quilòmetre 85,5 de l’N-240, a Lleida.