Les pintades del 155 a Palau d’Anglesola es denunciaran als Mossos

Voreres d'habitatges amb símbols de suport als polítics i líders socials empresonats on també s'han llançat ous a les façanes

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell) denunciarà als Mossos d’Esquadra l’aparició de pintades amb un 155 a diverses voreres del poble, en concret davant de cases amb cartells o llaços de suport als polítics i líders socials empresonats on també s’han llançat ous a les façanes. Així ho ha explicat l’alcaldessa del Palau, Montse Messeguer. Inicialment ho denunciaran com a danys a la via pública provocats per un acte vandàlic però no descarten que puguin afegir-hi també alguna connotació d’incitació a l’odi. També hi faran constar els possibles desperfectes que s’hagin fet a propietats privades.

Segons l’alcaldessa, com a mínim han aparegut 3 o 4 pintades. Han demanat als veïns que no les netegin perquè aquest dilluns al matí hi enviaran els membres de la brigada municipal a fer-los fotos per presentar la denúncia.

Messeguer ha comentat que ja fa dies que havien aparegut també pintades amb el símbol nazi o amb el missatge ‘Viva España’ però les del 155 s’han fet aquesta nit de dissabte a diumenge.

Per la seva banda, el CDR del Palau d’Anglesola ha alertat que “aquesta gamberrada agafa un caire perillós ja que sembla que ens assenyalin com els nazis marcaven les cases dels jueus”. Membres del CDR defensen que “no s’ha de caure en la provocació d’aquests atacs” i proposen “seguir augmentant les mostres cíviques en forma de llaços grocs i cartells en defensa dels presos polítics”.