Desactivada l’alerta Transcat per l’incendi d’un camió cisterna

La cisterna de gas natural liquat que duia s'ha estabilitzat i s'ha traslladat dins d'una empresa per buidar-la

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, Transcat, activada aquest matí per l’incendi d’un camió cisterna que transportava gas natural liquat a Les (Val d’Aran). El camió estava aturat a un aparcament proper a la N-230 i l’incendi ha obligat a confinar els veïns de la població durant dues hores. El Transcat s’ha desactivat cap a dos quarts de nou de la nit, un cop s’ha retirat la cisterna de l’exterior. Després d’estabilitzar-la, els efectius dels cossos d’emergència l’han mogut a dins l’empresa Neoelectra per buidar-ne el contingut que hi quedava de forma controlada i sense risc. El buidatge es fa sota la supervisió permanent d’un tècnic d’aquesta empresa i d’un de la firma responsable del transport. De manera preventiva, els Mossos d’Esquadra han tancat el camí ral que voreja la part posterior de l’empresa mentre es fa el buidatge.
Aquesta tarda s’ha reobert al trànsit la carretera N-230 a l’alçada de Les que ha estat tallada des de les nou del matí arran de l’incident.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat es mantindrà en contacte amb l’empresa mentre durin aquestes tasques de buidatge per fer-ne seguiment.