Un conglomerat d’entitats demana el tancament de les incineradores a les Borges Blanques

El fan responsable de la baixada de l'índex de reciclatge i de la promoció i impulsió de la crema de residus

0
784

Les entitats contràries a la incineradora de Juneda han demanat aquest dissabte la dimissió del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost. La Coordinadora Catalana Contra la Incineració de Residus, la Plataforma aturem la incineradora de Juneda i diversos col·lectius, que han participat aquest dissabte al migdia a la biblioteca pública de les Borges Blanques en una trobada, el fan responsable de la baixada de l’índex de reciclatge i de la promoció i impulsió de la crema de residus. La trentena d’assistents a aquest acte han aprovat el manifest ‘Les Borges Blanques contra la incineració i en favor de la sostenibilitat i la qualitat de vida’ que, entre altres coses, valora “molt negativament” la tasca de l’ARC i proposa que s’aprovi un calendari de tancament les incineradores que hauria de culminar el 2020.

Les entitats que han assistit a aquesta trobada de les Borges Blanques han demanat a la Generalitat que posi en marxa “un model de gestió basat en l”estratègia residu zero’ que “descarti l’anonimat, apel·li a la responsabilitat col·lectiva i la participació ciutadana” i faci “efectiva la prioritat de la recollida de la brossa orgànica sense materials impropis”.

“Els resultats assolits per models de gestió com ara ‘Residu Mínim’, la recollida porta a porta arreu de molts municipis de Catalunya, demostren el bon camí a posar en pràctica arreu del país”, reflexiona el manifest.

FER UN COMENTARI