Tàrrega insereix en el món laboral la totalitat dels participants del seu programa “Fem Ocupació per a Joves”

24 nois i noies en situació d’atur, d’entre 18 i 29 anys d’edat, es beneficien d’un contracte de feina de 6 mesos juntament amb formació relacionada amb el seu lloc de treball

La Regidoria d’Acció Social i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant el Centre de Formació La Solana, du a terme amb èxit la tercera edició del seu programa “Fem Ocupació per a Joves”. Així, 24 nois i noies (la totalitat de les places atorgades al programa) es beneficien actualment d’un contracte de feina de mig any de durada en empreses del territori. Es tracta de joves d’entre 18 i 29 anys d’edat que es trobaven en situació d’atur. L’objectiu del programa és millorar la qualificació professional gràcies a l’adquisició d’experiència laboral i de formació, ajudant els joves a una futura inserció laboral tan en la mateixa empresa on han estat contractats o en d’altres.

Aquests 24 nois i noies van ser seleccionats pels tècnics del programa d’entre 114 aspirants a partir d’entrevistes. Els joves, a més de rebre un acompanyament individualitzat, també assisteixen a sessions de formació vinculada al lloc de treball que desenvolupen. La inserció laboral correspon a tasques de restauració, comerç, serveis, atenció al públic o assistència a persones en situació de dependència entre altres. La tercera edició del “Fem Ocupació per a Joves” finalitzarà el febrer del 2018.

D’altra banda, 15 empreses i entitats de la zona de Tàrrega col·laboren amb el programa contractant els joves participants. Es tracta de l’Associació Alba (atenció a persones amb discapacitat); Cartaes (inserció laboral i gestió de residus); Domènec Seguí SL (ferreteria); AD Masanés i Auto-Tar (automoció); Ateneu, Artapa, La Jijonenca i La Cava (hostaleria i restauració); Cotècnica i Rotecna (indústria); Autoclean (neteges industrials); Final Boss Games (noves tecnologies); Residència Sant Antoni (atenció a la gent gran) i Xavier Pla Roig (electricitat). L’Ajuntament de Tàrrega expressa l’agraïment per la bona resposta rebuda per part del teixit empresarial de l’Urgell. “Fem Ocupació per a Joves” està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.