Tàrrega aixeca el teló de la nova Temporada de Teatre

El cicle teatral oferirà 9 destacats espectacles fins al proper mes de febrer

La Regidoria de Cultura de Tàrrega aixeca el teló de la Temporada de Teatre 2018 – 2019 amb la tragicomèdia “La visita de la vella dama”. Serà aquest diumenge 7 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu. Es tracta d’una adaptació de l’obra de Friedrich Dürrenmatt que es caracteritza per una singular posada en escena de Farrés Brothers i Cia. En aquest muntatge, intèrprets de carn i óssos comparteixen escenari amb altres personatges plasmats en forma de titelles i màscares. Dos músics també acompanyen la història tocant en directe. El públic tindrà ocasió així de gaudir d’un dels espectacles teatrals més originals del moment, reforçat per una magnètica interpretació de la carismàtica actriu Vicky Peña.

Argument

“La visita de la vella dama” arrenca quan una multimilionària (la Clara, a la qual dóna vida Vicky Peña) torna a la seva ciutat natal per enfrontar-se al passat i tancar una ferida oberta fa 45 anys. Ella s’ha enriquit però, per contra, els seus paisans han caigut en la misèria. L’esperen il·lusionats, sobretot el seu antic amor de joventut, l’Alfred (interpretat per Xavier Capdet). Tots tenen l’esperança que la Clara els tregui de la ruïna. Però ella ha tornat amb set de venjança. Farrés Brothers i Cia afirmen que la seva versió és fruit de “la veneració cap a un text on la venjança i els diners manipulen la trama fins a convertir-la en una espiral d’on no es pot sortir”.

24 edicions del cicle teatral estable de Tàrrega

La Temporada de Teatre de Tàrrega compleix ja 24 edicions i és un dels cicles escènics més veterans de les terres de Lleida. Fins al proper mes de febrer oferirà 9 espectacles de diferents gèneres i formats, on sobresurten altres propostes com “Fairfly” o “Escape Room”. També s’ha accentuat la presència d’obres de compromís social. Els abonaments per a les 9 funcions es poden adquirir al preu de 80 euros i s’ofereixen opcions per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’apliquen altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. A més, Tàrrega s’ha afegit als programes Escena 25 (que promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys) i Apropa Cultura (que afavoreix la integració social mitjançant l’accés al teatre i la música).