Prospera la moció de censura contra Dante Pérez i Antonio Pardos (CP) esdevé el nou alcalde de Gimenells

Antonio Pardos, regidor de la Candidatura de Progrés (CP), s'ha convertit aquest dimarts en el nou alcalde de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià)

Antonio Pardos, regidor de la Candidatura de Progrés (CP) -vinculada al PSC-, s’ha convertit aquest dimarts en el nou alcalde de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià) després que hagi prosperat la moció de censura contra el fins ara alcalde Dante Pérez, amb els vots dels quatre regidors del PDeCAT i del regidor no adscrit ja que els del tres edils de la CP -que també hi han votat a favor- no eren computables a l’hora de cessar un alcalde que havia format part del seu mateix equip de govern, segons preveu la llei antitransfuguisme. La CP i el PDeCAT van posar en marxa la moció de censura per fer fora de l’alcaldia Pérez després que aquest decidís abandonar la militància del PSC per anar de número dos a la candidatura del PP per Lleida en les eleccions del 21-D. La moció ha pogut finalment tirar endavant després que fa dues setmanes prengués possessió Josep Farré com a regidor no adscrit, en substitució del regidor socialista Vicente Sáez que va renunciar a l’acta després del pas de Dante Pérez al PP. El saló de plens de l’Ajuntament de Gimenells ha quedat petit per seguir una sessió tensa en la qual s’ha debatut la moció de censura.

L’Ajuntament de Gimenells i el Pla de la Font ha acollit aquest migdia un ple tens en què s’ha debatut la moció de censura contra Dante Pérez, promoguda pel propi grup del fins ara alcalde, Candidatura de Progrés –marca blanca del PSC-, i pel PDeCAT. La moció de censura s’ha aprovat per 5 vots a favor: 4 del PDeCAT i el del regidor no adscrit Josep Farré, mentre els tres edils de la CP també hi han donat suport tot i que els seus vots no es comptabilitzen en haver format part del mateix equip de govern que Dante Pérez, tal com preveu la llei antitranfuguisme. Per la seva banda, Pérez s’ha abstingut.

La moció de censura ha acabat tirant endavant després que en el darrer Ple municipal, celebrat fa dues setmanes, prengués possessió Farré com a nou edil i ho fes com a regidor no adscrit, tot i haver concorregut a les municipals del 2015 a la llista de la CP. Aquest fet ha permès sumar 5 vots favorables a la moció, que suposen la majoria dels 9 regidors que integren l’Ajuntament. Cal recordar que en les darreres eleccions municipals la Candidatura de Progrés va obtenir 5 regidors –un dels quals Dante Pérez-, per 4 del PDeCAT (tot i que sota les sigles de CiU).

Pérez ha qualificat la moció de censura d'”usurpació” de l’alcaldia que ostentava i ha defensat que aquesta “no pertany al PSC”. Així mateix, ha qualificat d'”impecable” la gestió que ha dut a terme al capdavant del consistori i, en aquest sentit, ha atribuït a “motius personals” la moció dels seus antics companys d’equip de govern i del PDeCAT. Així mateix, ha volgut remarcar que es va presentar a les municipals del 2015 sota les sigles de Candidatura de Progrés i no del PSC, tot i ser militant d’aquest partit –militància que va abandonar per anar a la llista del PP el 21-D-.

D’altra banda, Pérez ha criticat que els seus antics companys de govern hagin acceptat el suport del PDeCAT per tirar endavant la moció de censura tot remarcant que el president d’aquest grup i exalcalde, Albert Aldavert, “està imputat per prevaricació i malversació”. Dante Pérez també ha volgut explicar que s’han recollit més firmes en contra de la moció de censura en la campanya que es va posar en marxa a la localitat que no pas els vots que va obtenir la marca blanca del PSC en les municipal del 2015.

Durant el debat de la moció de censura, el portaveu de la CP, Antonio Pardos, ha acusat Pardos d’haver provocat la “divisió del poble” pel fet d’haver-se presentat pel Partit Popular el 21-D i ha exposat que “no van tenir cap més opció” que presentar-la després que Pérez no hagés accedit a dimitir, tal com li van demanar la resta de membres de l’equip de govern. Per la seva part, Albert Aldavert s’ha defensat de les acusacions de Dante Pérez i ha afirmat que els fins ara alcalde “no és apte per representar al poble”.

Un cop aprovada la moció de censura, Antonio Pardos, el número dos de la CP ha pres possessió com a nou alcalde de Gimenells i el Pla de la Font. Pardos s’ha compromès a treballar durant la resta de legislatura per “a tot el poble”, amb voluntat de “consens” i ha assegurat que aquest serà el seu darrer mandat municipal i, que per tant, no concorrerà en cap llista en les pròximes municipals.

Per la seva banda i després de considerar un “plaer i honor” la seva etapa al capdavant de l’Ajuntament de Gimenells, Pérez ha assegurat que seguirà al consistori com a regidor no adscrit fins al final de la legislatura i ja ha anunciat la seva intenció de recuperar l’alcaldia el 2019.