El president de l’Aragó diu que ha enviat el llibre ‘Tejidos de Vecindad’ a alcaldes de Lleida per ”estrènyer lligams”

Respon així a la indignació que ha generat entre els alcaldes perquè es critica el procés d'independència o el rebuig a les sentències de Sixena

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha respost a les critiques per la indignació que ha generat entre diversos alcaldes de Lleida el llibre que se’ls ha enviat amb el títol ‘Tejidos de Vecindad’ assegurant que aquest s’ha publicat per ”estrènyer llaços”, ”posar ponts” i ”estimular el diàleg. Alcaldes com el d’Alcarràs, Miquel Serra, ha tornat aquest llibre que se’ls va regalar fa uns quinze dies perquè al pròleg, signat per Lambán i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, es critica el ”separatisme” que hi ha a Catalunya i també que es neguessin a acatar les sentències que ordenaven el lliurament de les obres de Sixena. El llibre també critica els reiterats intents de fer arribar aigua de la conca de l’Ebre a Barcelona. Lambán ha afegit que no entén aquest tipus de reaccions que s’estan produint des de Catalunya arrel del regal d’aquest llibre.
El llibre en qüestió va ser enviat fa uns quinze dies a diversos municipis lleidatans que limiten amb la Franja de Ponent, des de l’Alta Ribagorça fins al Segrià. Alcaldes d’aquesta darrera comarca han mostrat el seu malestar, com el d’Alcarràs, Miquel Serra, que ja va retornar fa uns dies el llibre al govern d’Aragó, juntament amb una carta on se’ls demanava ”respecte” cap als posicionaments ideològics dels catalans i també es feia incís en la brutalitat policial que va patir el municipi l’1-O de la mà de la Guàrdia Civil. L’Ajuntament d’Aitona també ha anunciat a través d’un comunicat que ha retornat el llibre a l’Aragó ”per les seves tesis i afirmacions anti-catalanes”.