La policia local de Tàrrega rescata un gos en greu estat d’abandonament

L'animal estava cordat, sense aigua ni menjar i el cos policial ha denunciat el seu propietari

La Policia Local de Tàrrega ha rescatat aquest dijous un gos que es trobava en greu estat d’abandonament, sense aigua ni menjar, en un domicili particular d’un veí de la capital de l’Urgell. Els agents van intervenir després de rebre indicis sobre la situació que patia l’animal i el seu mal estat de salut. Els agents que van participar al rescat van trobar el gos ferit i lligat amb una cadena molt curta que impedia els seus moviments. La policia local de Tàrrega ha denunciat el propietari per tenir l’animal en males condicions i per no disposar de la documentació reglamentària. El gos ha estat traslladat a les instal·lacions de la Protectora d’Animals de Tàrrega en compliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia.

D’altra banda, la policia local de Tàrrega també va intervenir dos gossos el dilluns 19 de febrer després d’haver-los trobat en diverses ocasions a la via pública sense el seu propietari i amb el “conseqüent perill que això suposa” pels vianants i conductors. Segons la policia, el responsable dels gossos ja havia ignorat anteriorment i en reiterades ocasions les indicacions dels agents i per aquest motí, ara s’ha procedit a dur els animals també a la protectora de la ciutat i a denunciar el veí.

També durant aquest mes de febrer s’han tramitat tres denúncies per incompliment de l’ordenança municipal a tres veïns que no van recollir els excrements dels seus gossos a la via pública. Des de l’Ajuntament de Tàrrega es recorda que els agents vetllen perquè els animals rebin una bona atenció i un bon tracte a més de recordar als propietaris l’obligació de disposar de tota la documentació fixada per la normativa.