Periodistes i comunicadors relacionats amb Tàrrega denuncien la censura

Ho fan a través d'una exposició que segueix el patró de l'exposició 'Presos Polítics' de Santiago Sierra amb els rostres pixelats dels mateixos professionals

Disset periodistes i comunicadors relacionats amb Tàrrega han participat en una exposició que pretén denunciar la censura i mostrar el suport a la llibertat d’expressió. La mostra segueix el patró de l’exposició ‘Presos Polítics a l’Espanya contemporània’ de Santiago Sierra, censurada a la fira ARCO de Madrid i també al Parlament Europeu. Es poden veure doncs rostres pixelats, dels mateixos periodistes, però amb la diferència que la resta de les parts del cos es poden utilitzar per expressar, denunciar i mostrar rebuig per situacions o fets de l’actualitat a tots els nivells. Cada fotografia porta un text que serveix per contextualitzar-la. L’exposició espot visitar fins el proper diumenge 3 de juny a la nau 18 de Cal Trepat, dins el Festival d’Art Contemporani Embarrat.
Segons explica el periodista de Ràdio Tàrrega Aleix Cruz, ”la idea del projecte artístic ‘Silencis que ho diuen tot’ sorgeix de l’espontània necessitat d’expressar l’aiguabarreig de sentiments que vaig sentir el febrer d’aquest any 2018 quan es va conèixer la censura que s’aplicava a l’exposició de Santiago Sierra que formava part de l’edició del prestigiós certamen ARCO”.

Seguint el mateix patró d’aquesta exposició que actualment es pot veure a Barcelona després del seu pas pel Museu de Lleida, els periodistes i comunicadors de Tàrrega han utilitzat material com poden ser fotografies seves per expressar el missatge de denúncia. Fins diumenge la mostra es podrà veure a Cal Trepat però els participants del projecte no descarten que en un futur l’exposició pugui ser itinerant i es pugui mostrar en d’altres municipis.

Els periodistes i comunicadors relacionats amb Tàrrega que han participat a l’exposició són: Anna Homs, Arnau Martí, Albert González, Carolina Tebé, Dani Hernández, Francesc Garcia, Gemma Carceller, Gemma Peris, Jaume Boquet, Jaume Ramon, Laia Pedrós, Lourdes Cardona, Marc Andreu, Ramon Puiggené, Xavier Santesmasses, Vanessa Leiva i Aleix Cruz.